Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Sävellyskilpailuun 76 osallistujaa 24 maasta

Kilpailun tuomareina Nikki Iles, Eero Koivistoinen ja Ed Partyka 

UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistyksen järjestämä, joka toinen vuosi pidettävä Helsinki International Big Band Composing Contest sai jälleen hienon määrän osallistujia. Tämän vuoden kilpailu rajattiin eurooppalaisille tai Euroopassa asuville musiikintekijöille ilman ikärajaa.

Määräaikaan mennessä kilpailuun saapui 76 sävellystä 24 maasta. Kilpailijoista 18 on Suomesta. Säveltäjien ikähaarukka on laaja; nuorin osallistuja on 17-vuotias ja vanhin 74-vuotias. 

Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä, ja finaaliin päässeiden enintään 10 säveltäjän nimet selviävät kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen pe 25.8.2023. UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa loppukilpailuun valitut teokset Malmitalon finaalikonsertissa to 5.10.2023 kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Finaalikonsertin lipunmyynti on käynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka (puheenjohtaja), brittiläinen pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Nikki Iles, sekä saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Eero Koivistoinen. (Muokattu 29.5.: Jim Mc Neely jää pois tuomaristosta)

Kilpailun säännöt

Lisätiedot finaalikonsertista

Finalistit on julkaistu 30.8., katso finalistit täältä!

Kuva: Valtteri Pokela. Kuva ei liity tämän vuoden kilpailuteoksiin.