Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Vuoden 2023 Helsinki International Big Band Composing Contestin finalistit selvillä, finaalikonsertti Malmitalolla ja livestriiminä torstaina 5. lokakuuta 

UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistyksen tuottaman sävellyskilpailun Helsinki International Big Band Composing Contestin 2023 finalistit on nyt valittu. Tämän vuoden kilpailu rajattiin eurooppalaisille tai Euroopassa asuville musiikintekijöille ilman ikärajaa. Kilpailuun saapui 76 sävellystä 24 maasta. Säveltäjien ikähaarukka oli laaja; nuorin osallistuja on 17-vuotias ja vanhin 74-vuotias. 

Kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen finaaliin valikoituneet säveltäjät ja teokset ovat (aakkosjärjestyksessä): 

Charlie Bates (Iso-Britannia): The Good Things 

Marco Battigelli (Italia): In Springtime 

Marc Doffey (Saksa): Slow Song 

Teemu Halmkrona (Suomi): Fleeting Memories 

Tobias Hoffmann (Saksa/Itävalta): Bouyancy 

Gergö Kormányos (Unkari): Curiouser And Curiouser 

Markus Neuwirth (Itävalta): Theme for an Anime (That Doesn’t Exist) 

Andy Schofield (Iso-Britannia/Tšekki): Hear My Voice 

Rahel Talts (Viro/Tanska): One Step Forward 

Filip Wiśniewski (Saksa): Bacon And Death 

– Kilpailun osallistuneiden sävellystekniikan ja luovuuden taso on vaikuttava. Erinomaisten sävellysten runsas määrä teki valintaprosessista tuomaristollemme haastavan, mutta mielestäni olemme valinneet finaaliin poikkeuksellisen hienot teokset. Haluan kiittää UMO Helsinki Jazz Orchestran muusikoita heidän kovasta työstään tämän vaativan ja joskus äärimmäisen monimutkaisen repertuaarin tallentamisesta tuomaristolle; orkesteri todella herättää musiikin eloon. Odotan innolla näiden uusien jazzsävellysten kuulemista livenä 5. lokakuuta järjestettävässä finaalissa, tuomariston puheenjohtaja Ed Partyka kertoo. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa loppukilpailuun valitut teokset Malmitalon finaalikonsertissa torstaina 5.10.2023 klo 18–21 kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Konsertin verkkolähetystä voi seurata ilmaiseksi UMO Helsinki Jazz Orchestran mobiilisovelluksessa ja nettisivuilla tai YouTube-kanavalla, suorana sekä jälkeenpäin. 

Kilpailun voittajalle on luvassa 3000 euron palkinto, toiseksi tulleelle 2000 euroa ja kolmannelle 1000 euroa. Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot myös toisin sekä jakaa erilaisia tunnustuspalkintoja.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestariEd Partyka (puheenjohtaja), brittiläinen pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Nikki Iles sekä saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Eero Koivistoinen. Finaalikonsertin juontaa suomeksi ja englanniksi Henriika Steidel-Luoto.

Kilpailun säännöt

Lisätiedot finaalikonsertista

Finaalikonsertti: Helsinki International Big Band Composing Contest 2023 

Kapellimestarina Antti Rissanen 

To 5.10.2023 klo 18–21 // Malmitalo, Helsinki 

Ilmainen livestream UMO Helsinki Jazz Orchestran mobiilisovelluksessa ja nettisivuilla tai YouTube-kanavalla 

Kuva: Heikki Kynsijärvi