Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Nina Myan ja UMO Helsinki Jazz Orchestran albumi Searching My Soul on julkaistu 

Jazzlaulaja Nina Myan ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteinen albumi Searching My Soul on julkaistu perjantaina 21. huhtikuuta (vain digijulkaisu!). Levy on ensimmäinen UMOn Great Voices -konserttisarjassa julkaistu albumi. 

Albumi koostuu pääosin Nina Myan omista sävellyksistä, joiden uudet big band -sovitukset ovat albumilla kapellimestarinakin toimineen UMOn taiteellisen johtajan Ed Partykan käsialaa. Digitaalisessa muodossa ilmestyvä levy on kuunneltavissa eri alustoilla perjantaista 21. huhtikuuta alkaen. Levynjulkaisukonsertti pidetään Helsingin G Livelabissa maanantaina 8. toukokuuta. Albumin julkaisija on UMO Helsinki Jazz Orchestra, jakelijana toimii Sony Music Entertainment Finland. 

Kuuntele Spotifyssa

Kuuntele YouTubessa

Searching My Soul -albumi tarjoaa jazzin ja soulin lisäksi ripauksen bluesia ja rockia, upeita sooloja sekä perinteistä big band -soundia, jotka saavat Ed Partykan runsaissa sovituksissa tuoretta kulmaa ja uusia kerroksia.

Nina Myalla on suomalaisittain hyvin poikkeuksellinen ääni ja hän on vivahteikkaan vahva tulkitsija sekä improvisoija, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, mutta myös gospelin ja soulin syvyyttä ja julistusta. 

– Minulle soul on aina tarkoittanut gospelin ja jazzin hienoa liittoa. Searching My Soul -levy on minua musiikillisesti hyvin vahvasti, mutta ikään kuin grandiosa-koossa, Nina Mya avaa.

– Levyllä kiteytyy kulkemani matka omiin syövereihini, se miten minusta on tullut minä. Elämässä on mielestäni kyse kasvamisesta ja kehittymisestä yksilöinä, mutta se ei koskaan tapahdu erillään muista; olemme toistemme peilejä. Siksi tälläkin levyllä on hyvin vahva ihmissuhdetematiikka. Kaikissa kappaleissa on taustalla hyvin henkilökohtainen tarina, mutta uskon niistä löytyvän tarttumapintaa myös kuulijalle, Nina Mya jatkaa. 

– Ei ole mikään salaisuus, että rakastan työskennellä laulajien kanssa. Nina Mya on loistava vokalisti ja säveltäjä, jonka neljän erinomaisen sävellyksen rinnalle valitsimme kaksi kappaletta täydentämään levyn kokonaisuutta. Sovittajana yksi suosikkitehtävistäni on luoda uudet ja ainutlaatuiset sovitukset mielenkiintoisiin alkuperäisiin sävellyksiin. Olen ylpeä myös UMO Helsinki Jazz Orchestran hiotusta soundista ja orkesterin solisteista tällä levyllä, UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka hehkuttaa. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Nina Mya – Searching My Soul 
On Broadway (säv. & san. Barry Mann, Cynthia Weil, Jerry Leiber, Mike Stoller, sov. Ed Partyka) 
Too Painful to Talk About (säv. & san. Nina Mya, sov. Ed Partyka) 
I Don’t Wanna Go Home Tonight (säv. & san. Nina Mya, sov. Ed Partyka)
Just Another Lonely Soul (säv. & san. Nina Mya, sov. Ed Partyka)
Mine Alone (säv. Nina Mya, Pope Puolitaival, san. Nina Mya, sov. Ed Partyka)  
I’m Not Running Away (introduction) (säv. Ed Partyka) 
I’m Not Running Away (säv. & san. Leslie Feist, orkestrointi Ed Partyka) 

Solisti: Nina Mya, laulu 
Kapellimestari: Ed Partyka

UMO Helsinki Jazz Orchestra: 
Saksofonit ja puupuhaltimet: Jouni Järvelä, Ville Vannemaa, Manuel Dunkel, Mikko Mäkinen, Max Zenger
Vaskisoittimet: Teemu Mattsson, Timo Paasonen, Mikko Pettinen, Tero Saarti, Tomi Nikku, Kasperi Sarikoski, Mikko Mustonen, Pekka Laukkanen, Juho Viljanen, Tatu-Pekka Paukkunen 
Komppi: Juho Valjakka, piano; Kaisa Mäensivu, basso; Ville Pynssi, rummut 

Äänitys: Huhtikuu 2021 Helsingin Kaapelitehdas 
Tuottaja: UMO Helsinki Jazz Orchestra, Markus Ketola 
Äänitys, miksaus ja masterointi: Markus Ketola
Äänitysassistentti: Ilkka Ferm, Valtteri Pokela  
Julkaisija: UMO Helsinki Jazz Orchestra 
Jakelija: Sony Music Entertainment Finland Oy
Kansikuva: Teemu Mattsson 
Kannen suunnittelu: Luova toimisto Pilke 

Levyjulkaisukonsertti: UMO Helsinki Jazz Orchestra & Nina Mya – Searching My Soul 
Ma 8.5.2023 klo 19 // G Livelab Helsinki 
Liput Tiketti, Lippu.fi, glivelab.fi ja G Livelab -app osta liput >>
Peruslippu 33 €; eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt 25 €