Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Uusi albumi UMO Helsinki Jazz Orchestralta ja Nina Myalta huhtikuussa, sinkku julkaistu jo nyt 

Jazzlaulaja Nina Mya ja UMO Helsinki Jazz Orchestra julkaisevat yhteisen albumin Searching My Soul huhtikuussa 2023. Levy on osa UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta. 

Great Voices -sarjassa on kuultu vuodesta 2020 alkaen lukuisia konsertteja, ja tämä albumi on ensimmäinen sarjassa julkaistava tallenne. Nina Myan tumman täyteläinen, vahvasti tulkitseva ja pohjolassa hyvin ainutlaatuinen ääni on hieno aloitus albumisarjalle. 

Albumi koostuu pääosin Nina Myan omista sävellyksistä, joiden uudet big band -sovitukset ovat albumilla kapellimestarinakin toimineen UMOn pääkapellimestarin ja taiteellisen johtajan Ed Partykan käsialaa. 

Albumilta lohkaistava single Mine Alone (säv. Nina Mya & Pope Puolitaival, sov. Ed Partyka) julkaistaan perjantaina 13.1.2023. Koko albumi julkaistaan perjantaina 21.4.2023 ja levynjulkaisukonsertti pidetään Helsingin G Livelabissa maanantaina 8.5.2023. Konsertin lipunmyynti on nyt käynnissä, osta liput täältä.

Sekä single että levy ilmestyvät digitaalisessa muodossa, ja ne on julkaisun jälkeen kuunneltavissa mm. Spotifyssa, Apple Musicissa, Tidalissa ja Deezerissä. Singlestä on julkaistu myös musiikkivideo YouTubessa. Levyn julkaisee UMO Helsinki Jazz Orchestra, jakelijana toimii Sony Music Entertainment Finland. 

– Levyllä on vahva ihmissuhteiden, itsensä kehittämisen ja sisäisen minän löytämisen tematiikka. Nimi Searching My Soul viittaa ennen kaikkea omaan tapaani penkoa ja analysoida ydintäni ja minuuttani ja kuunnella sisäistä ääntäni. Teen sen pitkälti ihmissuhdetematiikan kautta, mitä tämäkin levy tarjoilee. Koen, että olen itse elänyt aina vähän vastatuuleen, vastoin ”näin kuuluu elää” -normia. En ole ollut hiljaa enkä ole jäänyt paikoilleni silloin, kun sellaista on minulta odotettu, Nina Mya kertoo.

– Closure-albumillani vuonna 2016 alun perin julkaistu, ja nyt sinkkuna lohkaistu Mine Alone on ollut vuosien varrella yksi suosituimmista kappaleistani. Siinä on suuren soul-balladin ainekset: sitä pidetään rakkauslauluna, mutta pohjimmiltaan on kyse hyvin traagisesta, syvästä ja kipeästä tarinasta, epätoivoisesta rakkaudesta ja kolmiodraamasta. Sävelsin sen aikoinaan tribuutiksi ääniesikuvalleni Aretha Franklinille ja hänen soulballadeilleen, yhteistyössä oman yhtyeeni saksofonistin Pope Puolitaipaleen kanssa.  

– Sävellykseni ovat saaneet Partykan käsissä mielenkiintoista ja tuoretta kulmaa, mikä nostaa kappaleet aivan uudella tavalla oikeuksiinsa. Big band -sovituksissa musiikkini saa runsautta, kerroksellisuutta ja ”bodya” ympärilleen, Nina Mya jatkaa. 

Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja, joka on saavuttanut vankan aseman Suomen musiikkipiireissä sekä yhtyeenjohtajana että vierailevana solistina. Hän on tehnyt myös kansainvälistä uraa Closure-albumin Saksan-julkaisun sekä ulkomailla esiintymistensä myötä. Nina Mya on tummaääninen, vivahteikas ja vahva tulkitsija sekä improvisoija, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin ja soulin syvyyttä ja julistusta. Nina Mya on julkaissut omalla nimellään neljä albumia: Flying Solo (2012), Our Time (2014), Closure (2016) ja Just Another Lonely Soul (2021). Hänet on palkittu mm. Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 -tittelillä. www.ninamya.com, www.youtube.com/ninamyamusic

Kuva: Teemu Mattsson 

Kannen suunnittelu: Luova toimisto Pilke