Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMO Helsinki toteutti musiikkivideon etä-äänityksinä – solisti äänitti osuutensa Lontoossa

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja brittiläis-nigerialainen soullaulaja-lauluntekijä Ola Onabulé eivät lannistuneet yhteisen konserttinsa siirtymisestä huhtikuusta joulukuulle, vaan päättivät ilahduttaa fanejaan toteuttamalla musiikkivideon etä-äänityksinä. UMO Helsingin muusikot äänittivät ja videoivat omat osuutensa kodeissaan, solisti toteutti lauluosuuden kotistudiossaan Lontoossa. Biisiksi valikoitui solisti Ola Onabulén säveltämä ja sanoittama Never Known, jonka big band -sovituksen on tehnyt UMO Helsingin pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka.

UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Ola Onabulé – Never Known
Säv. & san. Ola Onabulé
Sov. Ed Partyka
Videon editointi: Heikki Kynsijärvi
Miksaus: Markus Ketola
Tuotanto: UMO Helsinki Jazz Orchestra

Muusikot:
Vaskisoittimet: Teemu Mattsson, Timo Paasonen, Mikko Pettinen, Tero Saarti, Kasperi Sarikoski, Mikko Mustonen, Pekka Laukkanen, Mikael Långbacka, Mikko Marttila, Tatu-Pekka Paukkunen.
Puupuhaltimet: Jouni Järvelä, Max Zenger, Mikko Mäkinen.
Komppi: Seppo Kantonen (piano), Vesa Ojaniemi (basso), Markus Ketola (rummut).

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Ola Onabulé konsertoivat Savoy-teatterissa joulukuussa Great Voices -konserttisarjassa. Lisätiedot ja liput:
Great Voices #2: Ola Onabulé feat. UMO Helsinki 
La 12.12.2020 klo 19 Savoy-teatteri, Helsinki

– Tämän kaltainen työskentelytapa ja etänä äänittäminen on ollut käytössä poppipuolella jo vuosia. On tuotantoja, joissa muusikot saattavat olla eri puolelta maailmaa, eivätkä välttämättä ole koskaan tavanneet toisiaan. Silti lopputulos kuulostaa vakuuttavalta. Improvisointia ja hetkessä tulkintaa vaativa musiikki on kuitenkin astetta haastavampi etätyön muoto. Vieruskavereiden puuttuessa on luotettava kokemukseen – ”näin hän varmasti tämän kanssani ratkaisisi”. Yhteen hitsautunut UMO Helsinki Jazz Orchestra onkin mielestäni pystynyt tekemään äänityksiä etänä hienosti, kertoo videon tuottajana toiminut ja biisissä myös rumpuja soittava Markus Ketola.

– Tauko konserttitoiminnassa mahdollistaa meille kehittymisen digitoiminnan puolella. Olemme suunnittelemassa mm. striimauksia, toteuttaneet laadukkaita kahden muusikon duo-videoita ja myös näitä ulkomaisten solistivieraiden kanssa tehtäviä etätoteutuksia on tulossa lisää. Vuoden 2020 aikana UMO Helsinki Jazz Orchestra näkyy ja kuuluu entistä laajemmin erilaisissa digitaalisissa kanavissa, voisi puhua jopa digiloikasta! Pidämme tätä poikkeustilannetta meille mahdollisuutena; koko henkilökuntamme on uuden edessä. Tulevaisuudessa digitaalinen kehitys näyttäytyy yhä tärkeämpänä, kun kuulijoita pitää tavoittaa entistä enemmän etäyhteyksien ja erilaisten kanavien kautta, kertoo UMO Helsingin toiminnanjohtaja Eeva Pirkkala.