Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Jensenin sisarukset odottavat energistä konserttia, Helsingin kevättä ja muikkuja

Kanadalaiset jazzsiskokset, Ingrid ja Christine Jensen saapuvat UMOn vieraiksi toukokuun lopulla.

Trumpetisti Ingrid on esiintynyt Suomessa useasti ja hän on tuttu hahmo suomalaisilla jazzfestivaaleilla sekä mm. Sibelius-Akatemian luennoilla. Kapellimestari-säveltäjä-saksofonisti Christinelle sen sijaan tämä on ensimmäinen kerta Suomessa. Odotukset ovat molemmilla korkealla.

– Minulla on muutama UMOn levy hyllyssäni ja odotan innolla työskentelemistä maineikkaan ja ammattitaitoisen orkesterin kanssa. UMO käyttää taitavaksi hyväkseen ison orkesterin hartioita ja variaatiota, Christine kehuu.
– Uskon, että saamme aikaan energisen kokonaisuuden ja uusia ystäviä, veikkaa Ingrid.
– Rakastan keväistä Helsinkiä! Haluan ehdottomasti syödä niitä suomalaisia paistettuja pikku kaloja, moikoja… muikkuja! hän jatkaa.

Sisarusten sukujuuret ovat Tanskassa. Heidän isänsä muutti Kanadaan 1950-luvulla, ja perhesiteet erityisesti Kööpenhaminan seudulle ovat edelleen tiiviit. Kaksikko varttui Vancouverissa ja heidän musiikissaan onkin kuultavissa länsirannikon kaikuja. Myös Savoy-teatterin konsertin vahvana teemana ovat meri ja metsä. Ohjelmisto koostuu Christinen sävellyksistä ja sovituksista hänen itsensä johtamana, Ingrid Jensenin ja UMOn tulkitsemana. Mukana on myös yksi Ingridin sävellys, joka on alun perin sävelletty sekstetille ja josta nyt kuullaan laajennettu orkestrointi big bandille.

Helsingin-konsertin jälkeen sisarukset lähtevät jazzkitaristi Ben Monderin kanssa tekemänsä levyn julkaisukiertueelle sekä jatkavat yhteistyötään ruotsalaisen säveltäjä-pianisti Maggi Olinin ja Stockholm Jazz Orchestran kanssa. Ingridillä on työn alla kamarimusiikkiprojekti Wienissä, opetusta New Yorkissa ja Geri Allenin tribuuttikeikka Kalifornian Monterey Festivalilla. Christine kiertää omien yhtyeidensä kanssa Kanadassa, USA:ssa ja Euroopassa ja opettaa McGillin yliopistossa Montrealissa.

Yhdeksi sukupolvensa lahjakkaimmista trumpetisteista sanottu Ingrid kuuluu modernin jazzin kovimpiin nimiin. Hän on esiintynyt useiden jazzin supertähtien kanssa Clark Terrystä Esperanza Spaldingiin ja hänet tunnetaan myös Maria Schneider Jazz Orchestran riveistä.

Omaa nimeään kantavaa orkesteria johtava saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Christine kuuluu Kanadan valovoimaisimpiin säveltäjiin. Hän saa säännöllisesti sävellystilauksia eri puolilta maailmaa ja vierailee kapellimestarina niin Kanadan, Yhdysvaltojen kuin Euroopankin merkittävimmissä jazzorkestereissa.

Viimeisen 20 vuoden aikana Jensenit ovat kiertäneet yhdessä ympäri maailmaa yhdistellen rikkaita melodioita ja improvisaatiota tavalla, joka tuntuu miltei telepatialta. Kumpikin on luonut tahollaan menestyksekkään uran.

UMO with Ingrid & Christine Jensen (lisätiedot tästä)
Ke 23.4.2018 klo 19:00 Savoy-teatteri, Helsinki
Liput palvelumaksuineen 28 € / 24,50 € / 18 € Lippupisteestä (osta liput)