Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMOn talouden sopeuttamistoimet jatkuvat

UMOn hallitus päätti 4.12. pitämässään kokouksessa jatkaa UMOn talouden sopeuttamistoimia. Tavoitteena on hankkia vuosina 2018 ja 2019 yhteensä 400 000 euron säästöt.

–  Säästötoimien kautta haluamme saada UMOn talouden vakautettua. Näillä näkymin säästötoimet jatkuvat ainakin vuodet 2018-2019, UMOn hallituksen puheenjohtaja Toni Paussu (ps.) kertoo.

Talouden sopeuttamistoimilla UMOn hallitus haluaa turvata orkesteritoiminnan jatkumisen. Sopeuttamistoimien aikana, ja niiden jälkeen, UMOn tulee pystyä vastaamaan UMO-säätiön sääntöjen mukaisen toiminnan toteuttamisesta ja toiminnan kehittämisestä. Sääntöjen mukaan UMO-säätiön tarkoituksena on kulttuurin, kuten säveltaiteen, tunnetuksi tekeminen kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle sekä orkesteritoiminnan kehittäminen ja edistäminen

UMOn taloudellisten haasteiden taustalla ovat muun muassa valtionosuusjärjestelmään tehdyt leikkaukset, joilla on ollut merkittävä vaikutus orkesterin saamaan julkiseen tukeen. Lisäksi taustalla on koko musiikkialaa koskettava tekijänoikeusmurros – aiemmin tallennuskorvaukset olivat merkittävä tekijä UMOn rahoituksessa. Nyt levytykset sekä radio- ja televisiotaltioinnit ovat vähentyneet, ja tämä on luonut haasteen UMOn toiminnalle.

Taltiointien vähenemisen myötä orkesterin toimintaa keskistetään entistä enemmän live-konserttien tuottamiseen. UMO tulee jatkossakin palvelemaan yleisöjä tekemällä matalan kynnyksen yleisötyötoimintaa ja tuottamalla taiteellisesti kunnianhimoisia konsertteja.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala

040 7437 141

eeva.pirkkala@umo.fi

 

Hallituksen puheenjohtaja Toni Paussu

040 5553 885

paussu.tonio@gmail.com