Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

AUF tuo yhteen kolme orkesteria ja kaksi konserttitaloa

Kolmen orkesterin – Avantin, UMOn ja FiBOn – uusi AUF-yhteistyö tuo yhteen kulttuurialan toimijoita. Mukana yhteistyössä on paitsi kolme edellä mainittua orkesteria myös kaksi konserttitaloa, Musiikkitalo ja Kangasala-talo.

– Olen todella innoissani AUF-yhteistyöstä. Kolmen orkesterin yhteiset konserttisarjat ovat hieno mahdollisuus kehittää orkestereiden yhteistoimintaa, tavoittaa uusia yleisöjä ja vakiinnuttaa konsertti- ja yleisötyötoimintaa, FiBOn toiminnanjohtaja Laura Kajander kertoo.

Orkesterit lainaavat toisiltaan

Musiikkitalossa kuultavassa konserttisarjassa jokainen orkesteri soittaa oman konsertin, mutta kaikilla konserteilla on sama teema: Kaiken maailman klassikoita. Sarjan idea on, että orkesterit lainaavat rohkeasti teoksia toistensa repertuaarista ja esittävät ne omalla tyylillään.

Samalla AUF-konsertit tarjoavat kuulijoille helpon väylän erityyppisten orkestereiden konsertteihin. UMOn toimitusjohtaja Eeva Pirkkala sanoo, että uusien yleisöjen tavoittamiseksi kulttuuritoimijoiden yhteistyö on tärkeää.

– Yleisölle AUF-konsertit ovat hieno mahdollisuus päästä tutustumaan eri huippuorkestereihin. Orkestereille vierailu muualla Suomessa, esimerkiksi Kangasala-talossa, on aina mieluisaa ja keskeinen osa toimintaa.

AUF-konsertit käynnistyvät keväällä. Musiikkitalossa kuullaan kevään aikana kolmen päiväkonsertin AUF-sarja. Kangasala-talossa kuullaan vuoden 2018 aikana kunkin AUF-orkesterin konsertti.

Taustalla AUF-hanke

AUF-konserttien taustalla on Avantin, UMOn ja FiBOn yhteinen kehityshanke, jota varten orkesterit ovat saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksen. Hankkeen tavoitteena on rakentaa AUF-yhtyeiden sekä projektikumppaneiden kanssa uusia yhteistyö- ja kulttuurituotantomalleja. Hankkeen ensivaiheen kumppaneita ovat Musiikkitalo ja Kangasala-talo.

Konserttisarjojen lisäksi AUF-orkesterit ovat mukana Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa. Hankkeen puitteissa yhtyeet konsertoivat 8.-luokkalaisille Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Seinäjoella.

Musiikkitalon AUF-sarjan konsertit:

Kaiken maailman klassikoita – FiBO: Ach so! – Barokkimusiikkia Saksasta, Musiikkitalon Paavo-sali, ti 20.02.2018 klo 13.00

Kaiken maailman klassikoita – UMO: Kuutamosonaatti ja muita ihania klassikoita, Musiikkitalon Paavo-sali, to 26.04.2018 klo 13.00

Kaiken maailman klassikoita – Avanti!: Kaikkien aikojen klassikot, Musiikkitalon Paavo-sali, la 05.05.2018 klo 14.00

 

Sarjalippu AUF-sarjaan vain 13€!