Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMO ja Suomen Mielenterveysseura aloittavat yhteistyön

Kulttuurin on useissa tutkimuksissa todettu olevan yhteydessä hyvän elämän kokemuksiin, pitkään ikään ja hyvään mielenterveyteen. Virkistävien vaikutustensa lisäksi taide lisää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, jotka vaikuttavat hyvinvointiin positiivisesti.

UMO on käynnistänyt yhteistyön Suomen Mielenterveysseuran kanssa osana yleisötyötoimintaansa. Yhteiskunnallisena toimijana ja tärkeänä osana Suomen kulttuurikenttää UMO haluaa osaltaan edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä musiikin keinoin. Tarjoamalla mm. mielenterveystyön parissa vapaaehtoistyötä tekeville konserttielämyksiä, UMO auttaa heitä jaksamaan tärkeän työnsä parissa.

Mielenterveysseuran monimuotoisessa toiminnassa myös taiteella ja kulttuuritoiminnalla on tärkeä rooli, ja esimerkiksi vuosittain järjestettävien Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikkojen aikana taiteen avulla edistetään ihmisten hyvinvointia ympäri Suomen.

Yleisötyö UMOssa on musiikki- ja yleisökasvatuksen parissa tehtävää kehitystyötä. Sen tarkoituksena on lisätä UMOn saavutettavuutta, madaltaa kynnystä konsertteihin osallistumiselle sekä tavoittaa uutta konserttiyleisöä. Elävän musiikin kautta voidaan myös edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

 

Lisätietoa Mielenterveysseuran toiminnasta löydät täältä.

Lue lisää UMOn yleisötyöstä täältä.