Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Henriika Steidel-Luoto UMO-säätiön vs. toiminnanjohtajaksi 

UMO Helsinki Jazz Orchestraa ylläpitävän UMO-säätiön vs. toiminnanjohtajaksi on nimitetty Henriika Steidel-Luoto (s. 1991).

Henriika Steidel-Luoto on musiikki- ja kulttuurialan monipuolinen ammattilainen, jolla on pitkä kokemus erilaisista tehtävistä musiikin ja big bandien parissa tuottajana, musiikkipedagogina (AMK), säveltäjänä ja muusikkona. Hän on toiminut Sointi Jazz Orchestran ja Jyväskylä Big Bandin tuottajana sekä Wine Garden Festivaalin taiteellisena johtajana ja tuottajana. Hänellä on vuosien kokemus big bandeistä myös pasunistina ja laulajana. Tuottajan ja muusikon työnsä kautta Steidel-Luodolla on hyvät verkostot yli genrerajojen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hänen intohimonsa on big band -musiikki ja sen kehittäminen. 

– UMO-säätiö saa Henriika Steidel-Luodosta osaavan ja innostavan vs. toiminnanjohtajan. Uskon, että orkesteri tulee esittämään hänen johdossaan ikimuistoisia konsertteja upeiden solistien kera niin festivaaleilla kuin konserttisaleissa. Odotan innolla yhteistyötämme, kommentoi UMO-säätiön puheenjohtaja Tuomas Finne

– On hienoa päästä tekemään töitä yhdessä maamme eturivin jazzorkesterin kanssa. Olen ihaillen seurannut UMOn toimintaa vuosien varrella pasunistin ja tuottajan roolissa. Uskon tuovani orkesteriin tänä keväänä sopivasti nuorta naisenergiaa. Kiitän UMO-säätiön hallitusta tästä suuresta luottamuksesta, jatkaa Henriika Steidel-Luoto. 

Kuva: Teemu Mattsson