Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Sävellyskilpailun finalistit julkaistu, finaalikonsertti 4.6.

Helsinki International Big Band Composing Contestin kymmenen finalistia on valittu. Kilpailuun osallistui ennätysmäärä säveltäjiä: 76 säveltäjää 22 maasta ja 4 maanosasta. Kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen finaaliin valikoituneet säveltäjät ja teokset ovat (aakkosjärjestyksessä): 

Robert Cozma (Romania/Saksa): Evening Walk
Claudia Döffinger (Saksa/Itävalta): Nachtwache
Gabriele di Franco (Italia/Belgia): Berlin
Daniel Hofecker (Unkari): Mr S. G.
Tobias M. Hoffmann (Saksa/Itävalta): Conspiracy
Amelia Jutilane-Maynard (Australia/Itävalta): Isolation
Zach Rich (USA): Let Me Clarify
Oskari Siirtola (Suomi): Dear Theo
Gordan Spasovski (Pohjois-Makedonia): Inner Nova
Drew Zaremba (USA): Cheshire

Uudistetun sävellyskilpailun finaali käydään Savoy-teatterissa perjantaina 4. kesäkuuta klo 18–21. Finaalikonsertti toteutetaan suorana livestriiminä ilman yleisöä. Konsertti on ilmainen ja sitä voi seurata UMO Helsinki Jazz Orchestran YouTube-kanavalla ja osoitteessa Helsinkikanava.fi. Konsertin tarkemmat tiedot täällä

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa finaalikonsertissa 10 teosta kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Kilpailun voittajalle on luvassa 3000 euron palkinto, toiseksi tulleelle 2000 euroa ja kolmannelle 1000 euroa.

Tuomaristoon kuuluvat yhdysvaltalainen säveltäjä ja orkesterinjohtaja Bob Mintzer, joka on mukana etäyhteydellä, sekä konsertissa läsnä olevat tuomarit: säveltäjä ja pianisti Iro Haarla, UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka sekä kapellimestari Antti Rissanen. Konsertin juontaa jazzlaulajatar Nina Mya.

Finaalikonsertin tuottavat yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Suomen Big Band -yhdistys ja Savoy-teatteri. 

Livestream: Finaalikonsertti: Helsinki International Big Band Composing Contest 
Kapellimestarina Antti Rissanen 
Pe 4.6.2021 klo 18–21 // UMO Helsinki Jazz Orchestran YouTube-kanavalla ja osoitteessa Helsinkikanava.fi
Tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla 18.6. asti ja UMOn YouTube-kanavalla aina 31.8. asti. 

Kuva: Heikki Kynsijärvi