
- 4.6.2021
- 31.8.2021
UMOn YouTube-kanavalla ja osoitteessa Helsinkikanava.fi
Konsertin kesto n. 2,5–3 tuntia.
UMOn YouTube-kanavalla ja osoitteessa Helsinkikanava.fi
Konsertin kesto n. 2,5–3 tuntia.
Livestream
Helsinki International Big Band Composing Contest
Finaalikonsertti
kpm. Antti Rissanen
Pe 4.6.2021 klo 18.00 // UMOn YouTube-kanava ja Helsinkikanava.fi
Uudistetun Helsinki International Big Band Composing Contestin finaali käydään Savoy-teatterissa perjantaina 4. kesäkuuta. Finaalikonsertti toteutetaan suorana livestriiminä ilman yleisöä. Konsertti on ilmainen ja sitä voi seurata UMO Helsinki Jazz Orchestran YouTube-kanavalla ja osoitteessa Helsinkikanava.fi. Tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla 18.6. asti ja UMOn YouTube-kanavalla aina 31.8. asti.
Kilpailuun saapui ennätysmäärä kilpailusävellyksiä: kilpailuun osallistui 76 säveltäjää 22 maasta ja 4 maanosasta. Finaaliin valitaan 10 teosta, jotka UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa kapellimestari Antti Rissasen johtamana.
Kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen finaaliin valikoituneet säveltäjät ja teokset ovat (aakkosjärjestyksessä): (nimet lisätty 31.5.)
Robert Cozma (Romania/Saksa): Evening Walk
Claudia Döffinger (Saksa/Itävalta): Nachtwache
Gabriele di Franco (Italia/Belgia): Berlin
Daniel Hofecker (Unkari): Mr S. G.
Tobias M. Hoffmann (Saksa/Itävalta): Conspiracy
Amelia Jutilane-Maynard (Australia/Itävalta): Isolation
Zach Rich (USA): Let Me Clarify
Oskari Siirtola (Suomi): Dear Theo
Gordan Spasovski (Pohjois-Makedonia): Inner Nova
Drew Zaremba (USA): Cheshire
Kilpailun tuomaristoon kuuluvat yhdysvaltalainen säveltäjä ja orkesterinjohtaja Bob Mintzer, säveltäjä ja pianisti Iro Haarla, UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka sekä kapellimestari Antti Rissanen. Kilpailun voittajalle on luvassa 3000 euron palkinto, toiseksi tulleelle 2000 euroa ja kolmannelle 1000 euroa. Konsertin juontaa Nina Mya.
Finaalikonsertin tuottavat yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Suomen Big Band -yhdistys ja Savoy-teatteri.
Konsertin kesto n. 2,5–3 tuntia.
Kuva: Heikki Kynsijärvi