Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMOn taiteellisen johtajan paikkaa haki 14 musiikin ammattilaista

UMOn taiteellisen johtajan – pääkapellimestarin paikkaa haki 14 musiikin ammattilaisilta sekä Suomesta että kansainvälisesti.

Yhdysvaltalaisia hakijoita ovat Grammy-palkittu trumpetisti, säveltäjä Tim Hagans, Berkleen yliopiston jazzsävellyksen professori Greg Hopkins ja Miamin yliopiston jazzosaston johtaja, trumpetisti John Daversa. Lisäksi ulkomaalaisia hakijoita ovat Tokyo Brass Art Orchestran taiteellinen johtaja, säveltäjä Susumu Watanabe Japanista, kanadalainen trumpetisti ja säveltäjä Ingrid Jensen, argentiinalaissyntyinen pianisti ja orkesterinjohtaja Guillermo Klein, ruotsalainen säveltäjä-sovittaja, kapellimestari Mats Holmquist ja niin ikään ruotsalainen säveltäjä, orkesterinjohtaja Peter Nordwall.

Suomalaisia hakijoita ovat pasunisti, kapellimestari ja säveltäjä Antti Rissanen, pianisti, säveltäjä ja festivaalijohtaja Jussi Fredriksson sekä pianisti, säveltäjä, New England Conservatoryn jazzosaston opettaja Frank Carlberg. Kolme suomalaista hakijaa ei halua nimeään julkaistavan.

UMOn hallitus tekee päätöksen taiteellisen johtajan – pääkapellimestarin valinnasta vuosille 2020–2021 loppusyksyn aikana ja työt alkavat sopimuksen mukaan, keväällä 2019.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Eeva Pirkkala p. 040 743 7141

(Edit: Uutista on muokattu 19.9.2018 ja lisätty kaikkien hakijoiden nimet, pois lukien nimensä julkaisun kieltäneet)