Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Randy Breckerin, Mats Holmquistin ja UMOn Together-levy ilmestynyt

Trumpetisti Randy Breckerin, säveltäjä-sovittaja Mats Holmquistin ja UMOn yhteinen Together-albumi on ilmestynyt 24.8.2018. Albumilla kuullaan Mats Holmquistin sävellyksiä sekä hänen sovittamaansa materiaalia Chick Corealta.

”Luovaa ja stimuloivaa big band jazzia, moderni jazzklassikko”, kuvailee Holmquist itse.

Holmquist käyttää hyväkseen koko 18-henkisen UMOn parhaalla mahdollisella tavalla. Albumin voi jakaa karkeasti kolmeen osaan: Holmquistin sävellyksiin (One Million Circumstances, Summer And Winter, Always Young), muutamiin hänen udelleensovitettamiinsa jazzstandardeihin (Never Let Me Go, All The Things You Are, My Stella) sekä Chick Corean säveltämiin ja Holmquistin sovittamiin kappaleisiin (Windows, Humpty Dumpty, Crystal Silence).

Holmquistin sävellyksille ja sovituksille on tunnusomaista minimalistinen lähestyminen: hän yhdistelee modernia jazzia rakastamaansa klassiseen musiikkiin minimalistisin vaikuttein. Hän itse kutsuu tyyliään ”big band minimalismiksi”. Albumin kappaleet ovat saaneet Holmquistin käsissä ennalta-arvaamattomat, yhtenäisen värikkäät ja aina yhtä yllätykselliset sovitukset.

Hienoihin soolosuorituksiin nousevat Randy Breckerin lisäksi pianisti Seppo Kantonen, pasunisti Heikki Tuhkanen, trumpetisti Mikko Pettinen, saksofonistit Ville Vannemaa ja Max Zenger sekä kitaristi Mikel Ulfberg.

72-vuotiaana edelleen aktiivisesti keikkailevan trumpettivirtuoosi Randy Breckerin ansioluettelo on pitkä ja vaikuttava. Muun muassa Horace Silverin ja Clark Terryn yhtyeissä soittanut trumpetisti tunnetaan erityisesti veljensä, saksofonisti Michaelin, kanssa perustamastaan Brecker Brothersista. Breckerin yli neljä vuosikymmentä kestäneen uran varrelle mahtuu lukemattomien jazzlevytysten lisäksi valtava määrä maailmankuulujen pop- ja rock-artistien levyille soitettuja raitoja.

Ruotsalainen Mats Holmquist on säveltäjä, sovittaja ja orkesterinjohtaja, jolle Together on kahdeksas johtamansa albumi. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Stora Stygga Big Bad Bandin, Dave Liebmanin, Steve Reichin ja John Adamsin kanssa. Holmquist on sovittanut viime vuosina myös Dick Oattsille, Vanguard Orchestralle ja Latvian Radio Big Bandille.

Albumi äänitettiin Finnvox Studiolla Helsingissä maaliskuussa 2018, Randy Breckerin Suomen-vierailun yhteydessä. Tuolloin UMO, Brecker ja Holmquist konsertoivat Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Helsingin Musiikkitalolla.

Albumin julkaisija on Mama Records ja julkaisupäivä 24.8.2018.

Voit kuunnella albumin Spotifyssa alla olevan linkin kautta.