UMO & Lassy & Pöyhönen: Yön Rakastaja – mustavalkojazzia täysissä väreissä

To 15.2.2024
Lisää kalenteriin
19:00 Esitysaika
Ovet 18:30
Kapellimestarina Valtteri Laurell Pöyhönen
K18, alaikäiset pääsevät keikalle huoltajan seurassa.
Tiketti.fi Peruslippu 32 € Opiskelijat 20 € Ovelta 34 € Eteispalvelumaksu 3,50 €

UMO Helsinki Jazz Orchestra, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Yön Rakastaja on Laurell Pöyhösen sävellys Timo Lassylle ja UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Vuonna 2014 kantaesityksensä saanut ja tuolloin vuoden tapaukseksi nimetty teos ei ole kymmenessä vuodessa kärsinyt inflaatiosta.

Kahden svengaavan jazzpersoonan ja ison orkesterin vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin. Kyseessä on arkipäiväisen konsertin sijaan kokonaisvaltainen elämys, jossa kotimaisen jazzin korkein taso kristallisoituu harvinaislaatuisessa leikkauspisteessä.

Lavalla kuullaan vivahteita myös beat-runoudesta. Karri ”Paleface” Miettisen kirjoittamat tekstit tukevat teoksen kokonaisuutta ja antavat äänensä tarinan päähenkilölle, Yön Rakastajalle.

”Vastaus on kirjekuoressa. Pidän sen kätkettynä. Se saattaa pelastaa vielä henkesi.”

Luvassa on taatusti yllättävään suuntaan rönsyileviä hetkiä huipputekijöiden seurassa.

 

Sävellys & ohjaus: Valtteri Laurell Pöyhönen

Pääosissa: Timo Lassy & UMO Helsinki Jazz Orchestra

Käsikirjoitus: Karri Miettinen

Ovet 18:30, showtime 19, kesto n. 1,5 h, ei väliaikaa.

Klubikattaus, istumapaikkoja rajattu määrä. K18, alaikäiset pääsevät keikalle huoltajan seurassa.

”Yön rakastaja ei häpeile nostalgiaa vaan suorastaan elää siitä.” Jazzpossu-blogi

 

Saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) tunnetaan maamme kenties valovoimaisimpana jazzarina, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen. Sekä Emma-palkinnon Vuoden jazzalbumista että kotimaisen jazzmusiikin arvostetuimman palkinnon Yrjön napannut Lassy on viime vuosina kasvattanut profiiliaan myös ulkomailla. www.timolassy.com

Säveltäjä, sovittaja, muusikko, kapellimestari ja tuottaja Valtteri Laurell Pöyhönen (s. 1978) tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä ja menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing. Emma-palkitun monipuolisen muusikon ja tuottajan musiikissa on vahva visuaalinen elokuvallisuuden tuntu. www.valtterilaurell.com

Saavutettavuus Korjaamolla: Esteetön sisäänkäynti, useita pyörätuolipaikkoja, inva-WC. Ei induktiosilmukkaa.

Kuvat/kuvitus: Antti Eerikäinen