UMO Helsinki Jazz Orchestra & Robben Ford (US)

To 16.11.2023
Lisää kalenteriin
19:00 Esitysaika
Kesto 2h, sis. väliajan
Kapellimestarina Ed Partyka
Lippu.fi: Peruslippu 39 € Eläkeläinen 29 € Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 € Ryhmät yli 10 hlöä: 29 €/hlö + tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)

Herkkua kitaristeille ja kitaramielisille! Bluesrock-taituri ja aikamme merkittävimpien sähkökitaristien joukkoon lukeutuva Robben Ford saapuu UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi parhaaseen pikkujouluaikaan marraskuun puolivälissä. Säännöllisesti Suomessa vieraillut Ford nähdään nyt maassamme ensimmäistä kertaa big bandin keulassa.

Lue haastattelu – Valokeilassa: Robben Ford >>

UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka on sovittanut Fordin tuotantoa aiemmin frankfurtilaiselle hr-Big bandille ja Zurich Jazz Orchestralle. Tähän konserttiin Partyka sorvaa pari uutta sovitusta Fordin musiikista. Ilta lupaa bluesin ja jazzin maukkaita rajanylityksiä, kertoohan Ford rinnassaan olevan ”kaksi sielua; blues ja jazz”. Ohjelmisto on pääosin Fordin albumeilta A Day in Nashville ja Bringing It Back Home ja uudet sovitukset albumeilta Pure ja Purple House.

Kitaristi-laulaja Robben Ford (s. 1951, USA) on tunnettu monipuolisesta tyylistään, joka yhdistää bluesin, jazzin ja rockin. Ford on mittavalla urallaan työstänyt toistakymmentä sooloalbumia ja saanut useita Grammy-ehdokkuuksia. Lista hänen soittokavereistaan on näyttävä, sillä mies on vuosien varrella soittanut mm. Miles Davisin, George Harrisonin, Joni Mitchellin ja Kissin kanssa ja oli yksi Yellowjackets-yhtyeen alkuperäisjäsenistä. www.robbenford.com

Saavutettavuus Savoy-teatterissa: Esteetön sisäänkäynti, 4 pyörätuolipaikkaa, inva-WC. Induktiosilmukka permannon riveillä 1–6 ja riveillä 7–10 paikoissa 1–10 ja 22–31.