Taiteiden yö: Elena Mindru & Juha-Pekka Mikkola & UMO Helsinki Jazz Orchestra

To 15.8.2024
Lisää kalenteriin
19:00 Esitysaika
Konsertin kesto n. 1 h
Kapellimestarina Mikko Hassinen
Sateen sattuessa konsertti siirretään Stoan sisätiloihin
Vapaa pääsy

Taiteiden yönä Itäkeskuksessa Stoan aukiolla – vapaa pääsy!

UMO Helsinki Jazz Orchestra, jazzlaulaja Elena Mindru ja näyttelijä-muusikko Juha-Pekka Mikkola tarjoilevat täyslaidallisen kiehtovaa ja kutkuttavaa hittilistoilta ja elokuvista tuttua musiikkia big band -versioina.

Miltä Beyoncén Crazy In Love kuulostaa funk-versiona? Entä Ed Sheeranin Shape of You lattarina? Puhumattakaan Harry Stylesin Watermelon Sugarista, joka on taivutettu aivan erityisen makeaan muotoon 16-henkisen orkesterin käsittelyssä! Kappaleet on sovitettu jazzin eri tyylilajeja ja aikakausia kunnioittaen aina bluesista salsaan ja swingiin. Mukana on myös muutama jazzklassikko vuosikymmenten takaa. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Konsertin kesto n. 1 h.

Sateen sattuessa konsertti siirretään Stoan sisätiloihin.

Elena Mindru (s. 1988) edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Upeasta esiintymisestään ja improvisaatioistaan tunnettu Mindru esiintyy säännöllisesti isojen orkestereiden solistina molemmissa kotimaissaan Suomessa ja Romaniassa muiden maiden ohella. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi jazzlevyä, joista uusin, Hybrid, julkaistiin v. 2022. Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. www.elenamindru.com

Juha-Pekka Mikkola (s. 1975) on monessa mukana oleva näyttelijä ja muusikko. Näyttelijänä hänet muistetaan parhaiten rooleistaan TV-sarjoissa Salatut elämät, Syke ja Onnela sekä elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Hän on laulanut ja soittanut kitaraa eri bändeissä.

Kuva: Olli Nurmi