Silent Music – Maxine Troglauer (DE) & Ebba Åsman (SE) & UMO Helsinki Jazz Orchestra + livestream

To 28.3.2024
Lisää kalenteriin
13:00 Esitysaika
Kesto n. 75 min, ei väliaikaa
Kapellimestarina Ed Partyka
Ilmainen livestream, lue lisää alla olevasta esittelytekstistä
Ticketmaster.fi 9,50 € Musiikkitalon lipunmyynnistä 8 € Hinnat sis. palvelumaksun
Pe 29.3.2024
Lisää kalenteriin
18:00 Esitysaika
Ovet avataan klo 17:30. Kesto n. 75 min, ei väliaikaa.
Kapellimestarina Ed Partyka
Ticketmaster.fi Peruslippu 30 € Eläkeläinen 25 € Opiskelija, työtön, varushenkilö, lapsi 15 € Hinnat sis. palvelumaksun. Lipunmyynti myös kirkossa 17:30 alkaen, käteis- ja korttimaksut.

UMOn Silent Music -konsertit pääsiäisenä 2024 saavat uusia sävyjä kahden nuoren solistivieraan mukana. UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo ensimmäistä kertaa Suomeen nämä nousevat nimet, saksalaisen pasunistin Maxine Troglauerin ja ruotsalaisen pasunisti-laulajan Ebba Åsmanin.

Konserteissa kuullaan jopa ambientmaisia sävyjä nykyjazzin ja klassisen musiikin välimaastossa. Luvassa on pääsiäisviikon teemassa soivaa ja pasuunan äärimmäistä kauneutta osoittavaa musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa aina pasuunaduosta parikymmenpäiseen big bandiin.

Kapellimestari Ed Partyka myös sovittaa ja säveltää uutta materiaalia tätä konserttisarjaa ja sen uniikkeja konserttisaleja varten.

Livestream! Voit katsoa konsertin ilmaiseksi Yle Areenassa sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran mobiilisovelluksessa ja nettisivuilla suorana tai jälkitallenteena silloin kun sinulle sopii.

Klassinen musiikki, jazz, nykymusiikki – saksalainen Maxine Troglauer (s. 1995) ei vedä rajaa genrejen väliin, hänelle ne liittyvät orgaanisesti toisiinsa. Bassopasunisti käsittelee myös omaa instrumenttiaan avarakatseisesti ja kaavoihin kangistumatta. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. NDR Bigbandin, WDR Bigbandin ja Berlin Jazz Orchestran kanssa. www.maxinetroglauer.net

Ebba Åsman (s. 1998) on ruotsalainen pasunisti ja laulaja, jonka musiikki soi elävänä eri tyyleissä jazzista funkiin ja hip hopiin. Hän luottaa sävellyksissään intuitioon, oikeaan tunnelmaan ja äänimaisemaan. Åsman on työskennellyt mm. mentorinsa Nils Landgrenin ja Norrbotten Big Bandin kanssa, ja kiertää monien ruotsalaisten ja kansainvälisten pop- ja soul- artistien kanssa. Hänen kerrotaan kuulostavan ”siltä, miltä seuraavan sukupolven jazzmuusikot kuulostavat”.

Kiirastorstain konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan jota tuotetaan yhteistyössä Musiikkitalon kanssa. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

Saavutettavuus Musiikkitalossa: Esteetön sisäänkäynti Kansalaistorin puolelta, useita pyörätuolipaikkoja, inva-WC. Paavo-saliin saat henkilökohtaisen induktiosilmukan lainaksi Musiikkitalon info-pisteeltä.
Saavutettavuus Mikael Agricolan kirkossa: Esteetön sisäänkäynti Sepänkadulta, useita pyörätuolipaikkoja.