Anna Airola & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Pähkinänsärkijä – joulun lumoavin jazzsatu

Pe 13.12.2024
Lisää kalenteriin
18:00 Esitysaika
Ovet avataan klo 17:30. Kesto n. 70 min, ei väliaikaa.
Kapellimestarina Ed Partyka
Ticketmaster.fi: Normaalihinta 35 € Eläkeläiset 30 € Opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset (alle 18 v.) 15 €
Pe 13.12.2024
Lisää kalenteriin
20:30 Esitysaika
Ovet avataan klo 20. Kesto n. 70 min, ei väliaikaa.
Kapellimestarina Ed Partyka
Ticketmaster.fi: Normaalihinta 35 € Eläkeläiset 30 € Opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset (alle 18 v.) 15 €

Joulun lumoavin jazzsatu Pähkinänsärkijä
kertoja Anna Airola, musiikki UMO Helsinki Jazz Orchestra

Toiveuusinta! Viime vuonna loppuunmyydyt salit ihastuttanut joulun lumoavin jazzsatu Pähkinänsärkijä tulee jälleen! Sadunkertojana on Anna Airola, musiikista vastaa UMO Helsinki Jazz Orchestra kapellimestari Ed Partykan johtamana.

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin jazzsovituksen Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-jouluklassikosta. Rakastettu näyttelijä Anna Airola herättää tarinan eloon ja lukee musiikin rinnalla E. T. A. Hoffmanin kirjoittaman sadun pähkinänsärkijän ja hiirikuninkaan jouluyön seikkailusta.

Kimaltelevia talvisia metsiä, lumottu marsipaanilinna, leluja jotka heräävät eloon… Pähkinänsärkijä on täynnä sadun lumoa ja jännittäviä käänteitä! Tšaikovskin baleteista tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan Pähkinänsärkijän juoni perustuu E. T. A. Hoffmanin jouluiseen tarinaan. Baletti sai ensi-iltansa Pietarin Mariinski-teatterissa joulukuussa 1892. Duke Ellington ja Billy Strayhorn kirjoittivat ja levyttivät teoksesta omaperäisen jazzversionsa v. 1960. Jazzsovituksesta on viime vuosina muodostunut UMOn jouluperinne, jota nyt maustetaan sadunkerronnalla.

Heittäydy sadun – ja jazzin – vietäväksi!

”Selkeästi vuoden ihanin konserttikokemus. Sielu hyrisi. Aivan mieletön!” Asiakaspalaute

”Tämä joulukonsertti teki vaikutuksen. Ihmiset hakevat elämyksiä, me saimme sellaisen. Kiitos!” Asiakaspalaute

Ovet avataan 30 minuuttia ennen konsertin alkua. Kesto n. 70 min, ei väliaikaa.

Kyseessä ei ole varsinaisesti lastenkonsertti, mutta se sopii koko perheelle. Etenkin pienimpien konserttikävijöiden kanssa suosittelemme varautumaan koviin äänenvoimakkuuksiin.

 

Anna Airola (s. 1994) on suosittu ja palkittu kokkolalaislähtöinen näyttelijä. Teatterikorkeakoulusta vuonna 2022 valmistunut Airola on valittu Vuoden televisionäyttelijäksi ja palkittu Kultaisella Venlalla roolistaan Ylen Aikuiset-sarjan Oonana. Musikaalisessa perheessä varttunut Airola laulaa Ykspihlajan kino-orkesterissa ja onpa hänellä kokemusta myös tenoritorven soitosta.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa.

Kuva: Ilkka Saastamoinen
Kuvitus ja kuvankäsittely: Luova toimisto Pilke