Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Chet Bakerille

Ke 28.8.2024
Lisää kalenteriin
12:00 Esitysaika
Konsertin kesto 1 h
Orkesteria johtaa Mikko Pettinen
HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Lue ohjeet konsertin esittelystä.

Toiveuusinta! Tämä kokonaisuus soitettiin lounaskonsertissa helmikuussa 2024. Koska moni jäi tuolloin ilman lippua, kuullaan sama konsertti nyt uudelleen.

Tässä lounaskonsertissa muistellaan jazztrumpetisti ja laulaja Chet Bakeria (USA 1929–1988). Trumpetistina Baker oli länsirannikkolaisen 1950-luvun cool jazzin tyyliniekka. Hänen laulutapansa edusti pehmeää ja intiimiä crooner-tyyliä. Konsertissa kuullaan alle kuusikymppisenä boheemielämän pimeälle puolelle menehtyneen Bakerin rakastetuimpia klassikoita, mm. hänen tunnuskappaleekseen muodostunut My Funny Valentine.

”Chet Baker soitti trumpettia kuin unelma ja lauloi pehmeästi kuin tähtiyö.”

UMO Helsinki Ensemble on UMO Helsinki Jazz Orchestrasta koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMOn riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan. Konsertin ohjelmiston on suunnitellut trumpetisti Mikko Pettinen, joka myös luotsaa ensembleä. Tässä konsertissa kuulemme Pettisen trumpetismin lisäksi hänen laulunlahjojaan.

 

Konsertin kesto 1 h.

 

UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Chet Bakerille  

Mikko Pettinen, trumpetti, laulu ja yhtyeenjohto

Mikko Mäkinen, saksofoni

Mikko Mustonen, pasuuna

Kirmo Lintinen, piano

Otso Huhtala, basso

Markus Ketola, rummut

 

HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Hankithan lipun ennakkoon Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippu.fi-verkkokaupasta (0 €). Lippu.fi:n myyntipisteissä kulut ovat 3 € / tilaus, R-kioskeilla 3 € / tilaus + 1 € / lippu. Max. 2 lippua / varaus. Isommat ryhmävaraukset suoraan Savoysta. Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

 

Tuotanto: Savoy-teatteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra

 

Kuva: Hannu Mattila