April Jazz: UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band

Ke 24.4.2024
Lisää kalenteriin
14:00 Esitysaika
Kesto n. 75 min, ei väliaikaa.
Kapellimestarina Perico Sambeat
Ovet auki 13:30
Näytös on 8.-luokkalaisille Taidetestaajille suunnattu päivänäytös, josta on vapautunut lippuja yleiseen myyntiin. Esitys eroaa hieman sisällöltään ja on kestoltaan lyhyempi kuin iltaesitykset, kesto n. 75 min. Liput myydään erikoishintaan 16,50 € / kpl.
To 25.4.2024
Lisää kalenteriin
19:00 Esitysaika
Kesto n. 2 h, sis. väliajan.
Kapellimestarina Perico Sambeat
Ovet auki 18:30
Liput Tixly ja Kaapelitehtaan info: Peruslippu 39 € Eläkeläinen 35 € Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 20 € Ryhmät väh. 10 hlö, 33 €/hlö
Pe 26.4.2024
Lisää kalenteriin
19:00 Esitysaika
Kesto n. 2 h, sis. väliajan.
Kapellimestarina Perico Sambeat
Ovet auki 18:30
Perjantain 26.4. konsertti on loppuunmyyty

Suuren kysynnän vuoksi olemme avanneet myyntiin kolmannen Flamenco Big Band -esityksen keskiviikolle 24.4. klo 14. Huom! Näytös on 8.-luokkalaisille Taidetestaajille suunnattu päivänäytös, josta on vapautunut lippuja yleiseen myyntiin. Esitys eroaa hieman sisällöltään ja on kestoltaan lyhyempi kuin iltaesitykset, kesto n. 75 min. Liput myydään erikoishintaan 16,50 € / kpl. To 25.4. klo 19 esitykseen on vielä lippuja jäljellä. Pe 26.4. esitys on loppuunmyyty. Tästä lippukauppaan >>

Perico Sambeat, Alba Carmona, David Domínguez, Joonas Widenius, José Manuel Álvarez, ToeStar

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.

Ovet auki 18:30, showtime 19:00. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan.

Huom. Esitykseen on myynnissä pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja hintaan 5 / 10 / 15 € . PWYC-lipuilla halutaan lisätä näytösten saavutettavuutta ja tarjota haastavasta taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus kokea Tanssin talon esityksiä. PWYC-lipuissa voi valita kolmesta eri hintavaihtoehdosta itselle parhaiten sopivan lipun hinnan. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä. Lue lisää Tanssin talon Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä.

Lisätietoa Tanssin talosta ja tiloista >> 

 

Saavutettavuus Tanssin talossa: Esteetön sisäänkäynti, useita pyörätuolipaikkoja, inva-WC. Induktiosilmukka on. Liikuntarajoitteisille suositellaan paikkoja ensimmäiseltä riviltä, sillä katsomo on jyrkähkö.