Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Max Zenger

UMO Helsinki Jazz Orchestran 2. alttosaksofonistina toimii saksofonisti ja puupuhallinspesialisti Max Zenger (s. 1988).

Vuonna 2018 Sibelius-Akatemiasta valmistunut Zenger on arvostettu jazzmuusikko ja -säveltäjä, joka on viime vuosina noussut kotimaisen jazzkentän kärkikastiin. Hän johtaa omia yhtyeitään, kuten Maxxxtet ja Max Zenger Globus, jolla voitti ensimmäisen sijan Euroopan yleisradioiden jazzyhtyekilpailussa 2018. Zenger on valittu Pori Jazz Festivaalin nousevaksi kyvyksi 2017 ja Turku Jazz Festivaalin vuoden artistiksi 2018. Hän on myös levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin yksi perustajajäsenistä ja toimii Porvoo Jazz Festivalin taiteellisena johtajana.

Zenger on julkaissut jo kymmenen omista sävellyksistään koostuvaa albumia. Lisäksi hän on soittanut kymmenillä muiden artistien ja useilla UMO Helsinki Jazz Orchestran levyillä.

Zenger soitti UMOn riveissä ensimmäisen kerran vuonna 2016. Sittemmin hän on soittanut UMOssa säännöllisesti freelancerina, tehnyt myös pidempiä sijaisuuksia saksofonisektiossa sekä ollut konserttisarjan solistina. Vakituisen paikan UMOn fonipultista hän sai elokuusta 2023 alkaen.

Hänen soitinrepertuaarinsa UMOn eturivissä on näyttävä: pääsoittimensa alttosaksofonin sekä tavanomaisimpien saksofoni-, klarinetti- ja huiluperheen soitinten lisäksi hän soittaa mm. kontrabassoklarinettia ja bassosaksofonia. Zengerin ilmaisu on persoonallista ja helposti tunnistettavaa ja hän on kotonaan niin perinteisen kuin kokeellisemmankin jazzin parissa.

– Jo Pori Jazzissa kesällä 2008 UMOn keikkaa ja Manuel Dunkelin sooloa fiilistellessäni ajattelin, että jonakin päivänä minäkin soitan UMOn riveissä. Orkesteriin valituksi tuleminen on ehdottomasti yksi tähänastisen urani kohokohdista. On suuri ilo ja kunnia päästä mukaan jatkamaan yhden legendaarisimman big bandin tarinaa ja tuomaan oma mausteeni keitokseen, Zenger kommentoi rekrytointiaan.