Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Yleisötyö

Siellä missä ihmiset ovat.

Yleisötyö UMO Helsingissä on musiikki- ja yleisökasvatuksen parissa tehtävää kehitystyötä. Sen tarkoituksena on lisätä UMO Helsingin saavutettavuutta, madaltaa kynnystä konsertteihin osallistumiselle sekä tavoittaa uutta konserttiyleisöä. Elävän musiikin kautta voidaan myös edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Yleisötyötä teemme pääosin neljälle kohderyhmälle: lapset ja nuoret, opiskelijat, laitokset ja erityisryhmät. Esimerkiksi vuonna 2019 teimme yhteensä 62 yleisötyötapahtumaa, jotka tavoittivat yli 13 000 kuulijaa.

Tutustu UMO Helsingin työskentelyyn!

Miten big band työskentelee? Miten orkesteri kehittää soittoaan harjoituksissa? Avataksemme näitä kysymyksiä, järjestämme maksuttomia avoimia harjoituksia Kaapelitehtaan harjoitussalissamme, joissa harjoitustilanne pidetään mahdollisimman aitona keskusteluineen ja virheineen. Tilaisuudet lähentävät orkesterin ja yleisön suhdetta, sillä harjoituksissa tulee tutuiksi paitsi soittimiin, soittamiseen ja muusikkouteen liittyvät seikat, myös muusikot itse. Luotettavaa ja läheistä yleisösuhdetta edesauttaa myös orkesterin rohkeus esittää yleisölle vielä harjoitusvaiheessa olevaa ohjelmistoa.

Avoimia harjoituksia järjestetään muutamia kertoja vuodessa ja niihin on vapaa pääsy. Seuraa UMO Helsinki Jazz Orchestran Facebook-tapahtumia ja konserttikalenteria ja tule mukaan!

Tiedustele avoimien harjoituksien järjestämistä myös suuremmalle (30–60 hlö) ryhmälle kuten koululuokille.

Tiedustelut ja lisätiedot:

Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

Konserttielämyksen syventämistä.

Pääosin Helsingin kaupungin kulttuuritaloissa (Vuotalo, Kanneltalo, Malmitalo) pidettävien UMO Helsingin konserttien yhteydessä järjestetään Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet yleensä 45 minuuttia ennen konserttia. Keskustelutilaisuuksissa konsertin kapellimestari, solisti tai joku orkesterin muusikoista kertoo esityksen taustoista ja ohjelmistovalinnoista sekä vastaa yleisön kysymyksiin. Tilaisuuksien tarkoitus on vahvistaa konserttikokemusta.

Iltapäivämatineoiden ohjelmistot ja aikataulut on suunniteltu palvelemaan erityisesti senioreita, mutta niihin ovat tervetulleita kaikki muutkin!

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

Jazzjameissa kasvaa uusi muusikkosukupolvi.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on järjestänyt yhteistyökumppaneidensa kanssa jazzjameja vuodesta 2019 lähtien. Aluksi jamien paikkana palveli KOKO Jazz Club ja viimeisinä muutamana kesänä Helsingin Konepaja Biergarten, jossa jamit kulkevat nimellä ”Jazz Jam & Brew”. Jamit näkyvät UMO nettisivujen konserttikalenterissa.

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Jazzjamit, jossa muusikot improvisoivat yhdessä vapautuneesti ja spontaanisti, ovat tärkeä väylä etenkin nuorien muusikkojen matkalla kohti ammattilaisuutta. Jamitoiminnan keskiössä onkin sukupolvien välinen vuorovaikutus, joka on elinehto niin jazzmusiikin kuin jazzmuusikoidenkin kehitykselle.

Jamien housebandit muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, Metropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä. Edellä mainittujen oppilaitosten lisäksi jamien kumppanina toimii Konepaja Biergarten ja toimintaa on tukenut Musiikin edistämissäätiö.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

UMO Helsinki tekee kouluvierailuja pääkaupunkiseudun peruskouluihin.

Musiikkikasvatukseen keskittyvät kouluvierailut opettavat lapsille ja nuorille, mikä on big band -kokoonpano ja millaista musiikkia sille on sävelletty pian vuosisadan verran. Kouluvierailujen tarkoituksena on perehdyttää nuorta yleisöä konserttikäyttäytymisen saloihin, big band -toimintaan sekä tukea musiikinopettajia koulujen opetussuunnitelmaan kuuluvan jazzin historian opetuksessa. Niillä pyritään myös tuomaan iloa ja väriä koululaisten ja opettajien arkeen.

UMO Helsinki tekee kouluvierailuja sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ja kiertueiden yhteydessä myös valtakunnallisesti. Vierailujen kesto räätälöidään tilaajan tarpeen mukaan. Vierailut ovat maksuttomia, mutta tilaaja voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen kulukorvauksen.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

UMO Helsinki on mukana Kulttuurikaveri-toiminnassa.

Kulttuurikaverit ovat apuna kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksesi tapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. Kulttuurikaverin seurassa maksat pääsylipustasi korkeintaan 5 euroa. Ilmaistapahtumiin pääset maksutta. Kulttuurikaverin seura ja opastus on ilmaista. HelsinkiMissio toteuttaa Kulttuurikaveritoimintaa yhteistyössä Helsingin kaupungin ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Mikäli haluat itsellesi kulttuurikaverin, niin toimi näin:

Valitse UMOn konserteista tapahtuma, johon haluaisit osallistua Kulttuurikaverin kanssa. Huomioithan, että emme voi tarjota Kulttuurikaverilippuja ihan jokaiseen konserttiimme.

Täytä kulttuurikaverin hakulomake täällä. Voit myös soittaa HelsinkiMissioon numeroon (09) 23 120 375  (takaisinsoittopalvelu) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kulttuurikaveri@helsinkimissio.fi.

Kerro yhteystietosi, kulttuuritoiveesi sekä siitä, milloin toivoisit käyväsi kulttuuritapahtumassa.

Kaveri varaa lipun ja soittaa sinulle. Sopikaa missä ja milloin tapaatte. Nauti kulttuurielämyksestä!

Lisätietoa täältä >>

Tervetuloa konserttiimme!  

Laitosvierailut vanhainkoteihin, sairaaloihin ja palvelutaloihin.

UMO Helsinki kehittää jatkuvasti toimintaansa sellaisille kohderyhmille, joiden on muutoin vaikeaa osallistua tavanomaiseen konserttitoimintaan. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat laitosvierailut mm. vanhainkodeissa, sairaaloissa ja vanhusten palvelutaloissa. Konsertit kestävät yleensä noin kolmesta vartista tuntiin ja niissä kuullaan big band -musiikin klassikoita 1930–60-luvulta. Laitoskonserteissa UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa täysin akustisesti, eli niissä ei käytetä lainkaan sähköistä äänenvahvistusta.

UMO Helsinki tekee laitosvierailuja sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ja kiertueiden yhteydessä myös valtakunnallisesti. Konsertin kesto on noin 45 minuuttia. Vierailut ovat maksuttomia, mutta tilaaja voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen kulukorvauksen.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

UMO Helsingin Musatehtaalla taotaan uutta musiikkia.

Musatehdas on UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottama, pääkaupunkiseudun yläasteilla taideaineita opetuksessaan painottavien peruskoulujen 8. luokille suunnattu musiikkityöpajahanke.

Hankkeessa on mukana pedagogi, musiikin erityisasiantuntijoita ja -opettajia, jotka vetävät oppilaille säveltämisen, sanoittamisen ja rytmiikan työpajoja. Projekti huipentuu yhteiskonserttiin, jossa oppilaat pääsevät esittämään omia kappaleitaan UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

Opi UMO Helsingistä, jazzista ja big band -musiikista!

Sarjakuvamme johdattaa UMO Helsinki Jazz Orchestran, jazzin ja big band -musiikin maailmaan ja sen avulla voi syventää konserttikokemustaan hauskalla tavalla. Lue Christer Nuutisen kuvittama sarjakuvan ennen tai jälkeen konserttia ja tulosta ja täytä puuhapaperi.

Lue ja lataa sarjakuvan suomenkielinen versio täältä, ja ruotsinkielinen versio täältä.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

Etsimme uusia yhteistyötahoja.

Yhtenä yleisötyön muotona UMO Helsinki tekee syrjäytymistä ehkäisevää työtä. Tarjoamme yhteistyön puitteissa konserttilippuja erityisryhmille kuten pitkäaikaissairaille ja vähävaraisille henkilöille. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Suomen Mielenterveysseura, Helsingin maahanmuuttoyksikkö, Mielenterveyden keskusliitto, Helsingin Diakonissalaitoksen VAMOS Urapalvelut ja A-klinikkasäätiö.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi

UMOn digisisällöt 120 hoivakodissa ympäri Suomen.

UMO Helsinki Jazz Orchestra tarjoaa Kardemummo Oy:n HILDA-sisältöpalvelun kautta senioreille verkkosisältöjä, joihin on lisätty ryhmänohjausta tukevia osallistavia elementtejä. Sisällöt ovat katsottavissa yli 120 hoivakodissa ympäri Suomen.

HILDA-palvelua käytetään hoivakodin yhteistilan televisiossa kaukosäätimen avulla. Sen avulla hoivakodin henkilöstö voi järjestää asukkaille merkityksellistä viriketoimintaa vaivattomasti, ajankohdasta ja työvuorossa olevista henkilöistä riippumatta.

Palvelun sisältöjä voidaan käyttää hoivakodin arjessa päivittäin mm. kohottamaan mielialaa ja parantamaan elämänlaatua, lieventämään käytöshäiriöitä ja tukemaan psyykkistä toimintakykyä. Palvelussa on huomioitu monipuolisesti niin psyykkisen, fyysisen, kognitiivisen kuin sosiaalisenkin toimintakyvyn ulottuvuudet.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Asta Salomaa
tuottaja
‭+358 50 331 8845‬
asta@umohelsinki.fi