UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Joulun klassikko Pähkinänsä...
Lue lisää ->

Tampere Jazz Happening: UMO Helsinki plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (DK)

Rumpali ja säveltäjä Stefan...
Lue lisää ->

Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä

Albumi on jatko-osa vuonna 200...
Lue lisää ->

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2, composed & arranged by Kerkko Koskinen

Säveltäjä Kerkko Koskisen, ...
Lue lisää ->

Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022

Katso konserttitallenne Yle Ar...
Lue lisää ->

Hietalahti Soi: UMO Helsinki Ensemble & Tango Alakulo – Collective Urban Tango

Kantakaupungin sykettä vaaliv...
Lue lisää ->

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

Uudistetun sävellyskilpailun voitto Saksaan

4.6.2021

Helsinki International Big Band Composing Contestin finaali käytiin Savoy-teatterissa perjantaina 4. kesäkuuta. 

Korkeatasoisen kilpailun voitti saksalainen Claudia Döffinger teoksellaan Nacthwache. Ainoa finaaliin päässyt suomalainen, Oskari Siirtola, tuli toiseksi sävellyksellään Dear Theo. Kolmannen palkinnon pokkasi italialainen Gabriele di Franco teoksellaan Berlin. Kilpailun voittaja sai 3000 euron, toiseksi tullut 2000 euron ja kolmanneksi tullut 1000 euron rahapalkinnon. 

Finaalikonsertin tallenne on katsottavissa ilmaiseksi Helsinkikanava.fi:ssä 18.6. asti ja UMOn YouTube-kanavalla aina 31.8. asti. 

Claudia Döffinger on saksalainen jazzpianisti ja säveltäjä ja sovittaja. Hän on perustanut useita yhtyeitä, kuten SONORcherstra, fourscape ja ELiNOR, joiden kanssa hän on julkaissut neljä albumia ja soittanut lukuisia konsertteja ympäri maailmaa. Hän on saanut useita kansainvälisiä musiikkipalkintoja viime vuosina. Claudia haluaa liikuttaa ihmisiä musiikillaan joko tunnetasolla tai fyysisesti.

Oskari Siirtola on suomalainen säveltäjä ja basisti joka soittaa mm. Sointi Jazz Orchestrassa ja Elena Mindru Finnectionissa. Hän opiskelee Sibelius-Akatemiassa. Hänen sävellyksensä Dear Theo on saanut inspiraarionsa kuuluisista kirjeistä, jotka Vincent van Gogh kirjoitti veljelleen. Kun Vincent jatkoi myrskyistä taiteellista uraansa, Theo tarjosi hänelle sekä taloudellista että henkistä tukea.

Italialainen, nykyään Belgiassa asuva Gabriele di Franco, on säveltäjä, sovittaja ja kitaristi. Useita palkintoja sävellyksistään voittanut Gabriele on valmistunut Nino Rotan konservatoriosta, ja hänellä on maisterintutkinto Brysselin kuninkaallisesta konservatoriosta.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat yhdysvaltalainen säveltäjä ja orkesterinjohtaja Bob Mintzer, säveltäjä ja pianisti Iro Haarla, UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka sekä kapellimestari Antti Rissanen

Kilpailuun saapui ennätysmäärä kilpailusävellyksiä: kilpailuun osallistui 76 säveltäjää 22 maasta ja 4 maanosasta. Anonyymien esikarsintakierrosten jälkeen finaalikonserttiin pääsi 10 sävellystä, jotka UMO Helsinki Jazz Orchestra soitti Antti Rissasen johtamana. 

Kilpailu on perustettu vuonna 2005 nimellä Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailu ja se on järjestetty siitä lähtien joka toinen vuosi. Tänä vuonna kilpailun säännöt uudistettiin ja nimeksi vaihdettiin Helsinki International Big Band Composing Contest. Finaalikonsertin tuottivat yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Suomen Big Band -yhdistys ja Savoy-teatteri.


Uutisia:
26.8.2022 Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä Lue lisää ->
19.8.2022 Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022 Lue lisää ->
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->