UMO Helsinki Ensemble: The Blues and the Abstract Truth

Tämän konsertin valokeilassa...
Lue lisää ->

VERKKOKONSERTTI: UMO Helsinki Ensemble feat. Annimaria Rinne: Great American Songbook

Laulaja Annimaria Rinne ja U...
Lue lisää ->

Saavutettavat orkesterit -pilotti tuo virtuaalikonsertit helsinkiläiseen seniorikeskukseen

Helsingin kaupunginorkesteri, ...
Lue lisää ->

Vuosi 2020 pähkinänkuoressa

UMO Helsinki Jazz Orchestraa h...
Lue lisää ->

VERKKOKONSERTTI: Hiljaisuuden muotokuvia – UMO Helsinki, Anna-Maria Helsing, Mirja Mäkelä

Huomioi uusi konserttipäivä!...
Lue lisää ->

Uudistettu sävellyskilpailu tuplasi osallistujamääränsä

Vierailevina tuomareina Bob Mi...
Lue lisää ->

AlfaTV ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhteistyöhön

AlfaTV aloittaa yhteistyön UM...
Lue lisää ->

Kolme ilmaista verkkokonserttia maaliskuussa

Tapahtumien yleisörajoitusten...
Lue lisää ->

PERUTTU: Jimi Tenor & UMO Helsinki: Terra Exotica

Päivitetty 15.3.2021:  Verkk...
Lue lisää ->

JÄLKITALLENNE: UMO Helsinki: Awakening – New Music for Jazz Orchestra

UMO Helsinki Jazz Orchestra es...
Lue lisää ->

JÄLKITALLENNE: UMO Helsinki: Frozen Petals

UMO Helsinki Jazz Orchestra su...
Lue lisää ->

JÄLKITALLENNE: UMO Helsinki Ensemble – Tribute to Art Blakey and The Jazz Messengers

UMO Helsinki Ensemble nostaa h...
Lue lisää ->

Uudistettu sävellyskilpailu tuplasi osallistujamääränsä

23.3.2021

Vierailevina tuomareina Bob Mintzer ja Iro Haarla 

UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistyksen järjestämään uudistettuun sävellyskilpailuun Helsinki International Big Band Composing Contestiin saapui ennätysmäärä kilpailusävellyksiä; yli tuplaten vuoden 2019 kilpailuun verrattuna. 

Kilpailuun osallistui 76 säveltäjää 22 eri maasta ja 5 maanosasta. Suomalaisia kilpailijoita on mukana 8. Tämän vuoden kilpailu rajattiin alle 35-vuotiaille musiikintekijöille. 

Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä. Anonyymisti toteutettavalla ensimmäisellä esikarsintakierroksella UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa ja äänittää kaikki kilpailun kriteerit täyttävät teokset. Tuomaristo, johon kuuluu alkukarsinnoissa säveltäjä ja harpisti Iro Haarla, UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka, kapellimestari Antti Rissanen sekä orkesteri, valitsee äänitteiden perusteella 10 finalistia. 

Koronatilanteen takia finaalikonsertin järjestelyitä on muutettu. Ennakkotiedoista poiketen finaaliin valittujen säveltäjien ja teosten nimet julkaistaan 31.5., ja konsertti toteutetaan 4.6. verkkokonserttina. Finaalikonsertissa tuomaristoon liittyy yhdysvaltalainen säveltäjä ja orkesterinjohtaja Bob Mintzer

Bob Mintzer (s. 1953) on yhdysvaltalainen Grammy-palkittu saksofonisti, säveltäjä, sovittaja ja yhtyeenjohtaja. Hän on soittanut useiden jazzsuuruuksien, kuten Buddy Richin, Thad Jonesin ja Mel Lewisin sekä Jaco Pastoriuksen yhtyeissä ja on Yellowjackets-yhtyeen pitkäaikainen jäsen. Nykyään Mintzer toimii saksalaisen WDR Big Bandin pääkapellimestarina ja USC Thornton School of Musicin apulaisjohtajana. 

Iro Haarla (s. 1956) on pianisti, harpisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja. Hän on levyttänyt norjalais-suomalaisen kvintettinsä kanssa kolme Manfred Eicherin tuottamaa albumia ECM-levymerkille ja suomalaisten yhtyeidensä kanssa viisi albumia TUM Recordsille. Haarla on palkittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnolla 2018, kahdella Jazz-Emmalla 2005 ja 2011 sekä Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2006. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

Suomen Big Band -yhdistys ry (SBBY) toimii tällä hetkellä yli neljänkymmenen suomalaisen big bandin kattojärjestönä. Yhdistys tarjoaa jäsenpalveluita ja tukee jäsenorkestereiden koulutus- ja konserttitoimintaa sekä ylläpitää valtakunnallista Junior All Star Big Bandia. SBBY ry:n jäseninä on sekä harrastaja-, ammattilais-, nuoriso- että opiskelijaorkestereita. www.sbby.com


Uutisia:
8.4.2021 Saavutettavat orkesterit -pilotti tuo virtuaalikonsertit helsinkiläiseen seniorikeskukseen Lue lisää ->
1.4.2021 Vuosi 2020 pähkinänkuoressa Lue lisää ->
23.3.2021 Uudistettu sävellyskilpailu tuplasi osallistujamääränsä Lue lisää ->