Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK)

Palkittu brittiläinen pianist...
Lue lisää ->

UMO Helsinki feat. Guillermo Klein: Tango ARG–FIN

UMO Helsinki Jazz Orchestra he...
Lue lisää ->

Jazz Jam & Brew

Tervetuloa nauttimaan jazzjame...
Lue lisää ->

AUF: Avanti, UMO Helsinki & Fibo – Rajatonta musiikkia

Sävelmiä uudesta ja vanhasta...
Lue lisää ->

UMO hakee tuottajan sijaista

Onko konserttien tuottaminen s...
Lue lisää ->

Torino Jazz Festival: Jimi Tenor & UMO Helsinki – Terra Exotica

Jimi Tenor ja UMO Helsinki Jaz...
Lue lisää ->

Uudistettu sävellyskilpailu tuplasi osallistujamääränsä

23.3.2021

Vierailevina tuomareina Bob Mintzer ja Iro Haarla 

UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistyksen järjestämään uudistettuun sävellyskilpailuun Helsinki International Big Band Composing Contestiin saapui ennätysmäärä kilpailusävellyksiä; yli tuplaten vuoden 2019 kilpailuun verrattuna. 

Kilpailuun osallistui 76 säveltäjää 22 eri maasta ja 4 maanosasta. Suomalaisia kilpailijoita on mukana 8. Tämän vuoden kilpailu rajattiin alle 35-vuotiaille musiikintekijöille. 

Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä. Anonyymisti toteutettavalla ensimmäisellä esikarsintakierroksella UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa ja äänittää kaikki kilpailun kriteerit täyttävät teokset. Tuomaristo, johon kuuluu alkukarsinnoissa säveltäjä ja pianisti Iro Haarla, UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka, kapellimestari Antti Rissanen sekä orkesteri, valitsee äänitteiden perusteella 10 finalistia. 

Koronatilanteen takia finaalikonsertin järjestelyitä on muutettu. Ennakkotiedoista poiketen finaaliin valittujen säveltäjien ja teosten nimet julkaistaan 31.5., ja konsertti toteutetaan 4.6. verkkokonserttina. Finaalikonsertissa tuomaristoon liittyy yhdysvaltalainen säveltäjä ja orkesterinjohtaja Bob Mintzer

Bob Mintzer (s. 1953) on yhdysvaltalainen Grammy-palkittu saksofonisti, säveltäjä, sovittaja ja yhtyeenjohtaja. Hän on soittanut useiden jazzsuuruuksien, kuten Buddy Richin, Thad Jonesin ja Mel Lewisin sekä Jaco Pastoriuksen yhtyeissä ja on Yellowjackets-yhtyeen pitkäaikainen jäsen. Nykyään Mintzer toimii saksalaisen WDR Big Bandin pääkapellimestarina ja USC Thornton School of Musicin apulaisjohtajana. 

Iro Haarla (s. 1956) on pianisti, harpisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja. Hän on levyttänyt norjalais-suomalaisen kvintettinsä kanssa kolme Manfred Eicherin tuottamaa albumia ECM-levymerkille ja suomalaisten yhtyeidensä kanssa viisi albumia TUM Recordsille. Haarla on palkittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnolla 2018, kahdella Jazz-Emmalla 2005 ja 2011 sekä Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2006. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

Suomen Big Band -yhdistys ry (SBBY) toimii tällä hetkellä yli neljänkymmenen suomalaisen big bandin kattojärjestönä. Yhdistys tarjoaa jäsenpalveluita ja tukee jäsenorkestereiden koulutus- ja konserttitoimintaa sekä ylläpitää valtakunnallista Junior All Star Big Bandia. SBBY ry:n jäseninä on sekä harrastaja-, ammattilais-, nuoriso- että opiskelijaorkestereita. www.sbby.com


Uutisia:
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->
5.5.2022 UMO hakee tuottajan sijaista Lue lisää ->
5.4.2022 UMOn vuosi 2021 pähkinänkuoressa Lue lisää ->