Usein kysytyt kysymykset
Tästä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Mieltä askarruttavia kysymyksiä voit lähettää toimistoomme jazz@umohelsinki.fi
Mistä voin ostaa lippuja UMO Helsingin konsertteihin?
Hyvä kysymys! Lipunmyynti riippuu aina keikkapaikasta, sillä jokainen konserttitalo päättää itse, minkä lippukaupan kautta heidän talossaan järjestettävät tapahtumat myydään.
Koko Jazz Clubin ja Tavastian-keikoillemme liput myy Tiketti, Savoy-teatterissa, Vuotalossa, Malmitalossa ja Kanneltalossa pidettävien konserttien liput myy Lippupiste ja Musiikkitalon konsertteihin taas Ticketmaster Suomi. Helpoiten pääset lippuostoksille konserttikohtaisesti klikkaamalla ”Osta liput” -painiketta, joka vie sinut oikeaan lippukauppaan.
Milloin on seuraava keikka?
UMO Helsinki Jazz Orchestran tulevat konsertit löytyvät osoitteesta www.umohelsinki.fi/konsertit
Kuka omistaa UMO Helsingin?
UMO Helsinki Jazz Orchestra on Helsingin kaupungin tytärsäätiö. UMO Helsinki toimii samalla periaatteella kuin kaupunginteatterit ja -orkesterit: se saa toimintaansa rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (v. 2016 noin 31,5 % toiminnan tuotoista) sekä Helsingin kaupungilta (v. 2016 noin 47,5 % toiminnan tuotoista). UMO-säätiön omarahoitus, joka koostuu mm. lipputuloista, kattoi v. 2016 noin 21 % toiminnan tuotoista.
Tekeekö UMO Helsinki tilauskeikkoja?
Kyllä! Teemme vuosittain muutamia tilauskonsertteja esim. yritysjuhlissa, vuosijuhlissa tai seminaareissa. Meiltä voi myös tilata kokonaan oman näytöksen esim. joulukonserttiimme. Lisätietoja löydät täältä.
Mitä muuta UMO Helsinki tekee?
Yksi UMO Helsingin toiminnan tärkeä, joskin ei kovin näkyvä, muoto on yleisötyö. UMO Helsinki tuottaa julkisten konserttiensa lisäksi vuosittain kymmeniä yleisötyötapahtumia, kuten koululaiskonsertteja, työpajoja ja seniorikonsertteja. Esimerkiksi vuonna 2014 järjestettiin yhteensä 40 yleisötyötapahtumaa, mm. 3 vanhainkotikonserttia, 5 seniorikonserttia, 7 koululaiskonserttia sekä 10 työpajaa, jotka tavoittivat yhteensä 5727 henkilön yleisön. Yleisötyön tarkoituksena on lisätä UMO Helsingin toiminnan saavutettavuutta erityisryhmien parissa. Elävän musiikin kautta pyritään edistämään ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Lasten ja nuorten parissa tehtävän yleisötyön tarkoitus on levittää musiikin ja instrumenttien tuntemusta sekä tarjota vaihtoehtoja kulutuskeskeisen kulttuurin rinnalle.