Lounaskonsertti: UMO Helsinki feat. Nina Mya – Searching My Soul

30. syyskuuta näyttää oleva...
Lue lisää ->

Jimi Tenor & UMO Helsinki – Terra Exotica

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

Great Voices: Efrat Alony (IL) feat. UMO Helsinki – New Jewish Folk Songs

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

Romantiikan Jättiläiset: UMO Helsinki, Diandra, Waltteri Torikka, Jukka Perko, Igor Butman

Helsingissä saadaan kokea mar...
Lue lisää ->

UMO Helsinki Ensemble: The Blues and the Abstract Truth

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

Turvallisesti konsertteihin syksyllä 2021

Päivitetty 9.9.2021  ✅ Li...
Lue lisää ->

UMO Helsinki feat. Linda May Han Oh – Firedancer

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

UMO Helsinki feat. Manuel Dunkel – Manu 50 v.

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

Jazztasting – UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Emma Salokoski

UMO Helsinki Jazz Orchestran J...
Lue lisää ->

JÄLKITALLENNE: UMO Helsinki feat. John Hollenbeck: Almost Eternal Interlude

Päivitys 16.8.2021: Livekonse...
Lue lisää ->

JÄLKITALLENNE: AUF: Musiikkia kaikille – Kolme orkesteria jälleen yhdessä // Avanti!, UMO Helsinki & Fibo

Korona-ajan varotoimet Musiikk...
Lue lisää ->

UMO mittasi hiilijalanjälkensä, hiilineutraalius tavoitteena jo 2025

9.6.2021

UMO Helsinki Jazz Orchestran hiilijalanjälki vuonna 2019 oli noin 123 000 kiloa CO2e, joka vastaa n. 12 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä. Päästöt per keikka olivat n. 1100 kg CO2e. UMOn tavoitteena on jatkossakin toimia alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti ja tarjota hiilineutraaleja ja saavutettavia lähikeikkoja ympäristönäkökulmat huomioiden. UMO tähtää hiilineutraaliuteen kompensoinnin avulla jo vuonna 2025 ja päästöjen edelleen vähentämiseen asteittain vuoteen 2035 mennessä. Orkesteri on sitoutunut omistajansa Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaan.

UMO Helsinki Jazz Orchestran hiilijalanjälkilaskentaan sisällytettiin toimitilojen energiankulutus ja jäte, työssäkäyntimatkat, keikkamatkat, ruoka sekä tavara- ja palveluhankinnat. Laskennasta rajattiin ulos asiakkaiden konserttikäyntien hiilijalanjälki. Laskennan toteutti asiantuntijakumppani Positive Impact keväällä 2021 ja se tehtiin vuoden 2019 eli ns. normaalin toimintavuoden lukujen perusteella.

Orkesterin hiilijalanjälki vuonna 2019 oli noin 123 000 kiloa CO2e, joka vastaa n. 12 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä. Toimintaan jyvitettynä päästöt per keikka olivat n. 1100 kg CO2e. Merkittävimmiksi päästölähteiksi paljastuivat konserttitoiminnan alihankinta (n. 36 %), harjoitus- ja toimistotilojen energiankulutus (n. 20 %), keikkamatkat (n. 16 %) ja yleiset palveluhankinnat (n. 13 % kokonaispäästöistä). 

Vuodesta 2025 alkaen UMOn tavoitteena on kompensoida kaikki syntyneet päästöt ja toimia siten hiilineutraalisti. Lisäksi tavoitteena on vähentää päästöjä 70 % asteittain vuoteen 2035 mennessä. Myös päästökompensointia lisätään asteittain 2025–2035, tavoitteena lopulta kompensoida vain ne päästöt, joita ei voida täysin välttää. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja arvioidaan vuosittain. 

Olennainen osa UMO Helsinki Jazz Orchestran toimintaa on konsertoiminen ympäri maan sekä kansainvälisten solistien ja kapellimestarien tuominen Suomeen. Niistä ei ole tarkoitus luopua tulevaisuudessakaan. Ilmaston kannalta on järkevämpää, että orkesteri ja solistit liikkuvat asiakkaiden luo, kuin että sadat ja tuhannet ihmiset liikkuvat keikoille pitkiäkin matkoja. Siksi orkesterin tavoitteena on edelleen toimia alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti ja tarjota hiilineutraaleja ja saavutettavia lähikeikkoja – ympäristönäkökulmat huomioiden. 

– UMO Helsinki Jazz Orchestra on Suomen ensimmäisiä orkestereita, joka onselvittänyt oman ilmastovaikutuksensa, tehnyt suunnitelman päästöjen vähentämiseksi ja aloittanut matkan hiilineutraaliin toimintaan. UMOn tiimi on todella sitoutunut tavoitteeseensa ja ideoimme yhdessä hyvän paketin erilaisia ilmastotoimia. Osa ilmastotoimista liittyi vahvasti siihen miten päästöjä voi vähentää arjessa ja osa ideoista oli jo luovalla puolella, esimerkiksi ekologisten keikkojen pilotointia, kertoo Elina Levula Positive Impactista, joka toteutti hiilijalanjälkilaskennan ja toimii projektissa asiantuntijakumppanina. 


Uutisia:
9.9.2021 Turvallisesti konsertteihin syksyllä 2021 Lue lisää ->
9.6.2021 UMO mittasi hiilijalanjälkensä, hiilineutraalius tavoitteena jo 2025 Lue lisää ->
4.6.2021 Uudistetun sävellyskilpailun voitto Saksaan Lue lisää ->