UMO Helsingin asiakaskysely: Yli 60 % vastaajista halukkaita käymään konserteissa heti kun se on mahdollista

UMO Helsinki Jazz Orchestra to...
Lue lisää ->

Jazz Finland Residencyn aloitus siirtyy – video antaa esimakua John Hollenbeckin vierailusta 2021

Vallitsevasta koronapandemista...
Lue lisää ->

Uusi etä-äänitysvideo julkaistu: One Life

UMO Helsinki Jazz Orchestra on...
Lue lisää ->

UMO ja Savoy: 40 hengen erikoiskonsertti 3. kesäkuuta

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMO Helsinki Ensemble: Italialaista elokuvamusiikkia (Rota – Morricone)

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

Rich Shemaria, kausi 1994–1995

Teksti: Mikael Långbacka, UMO...
Lue lisää ->

Markku Johansson, kausi 1992–1993

Teksti: Mikael Långbacka, UMO...
Lue lisää ->

Vuosi 2019 pähkinänkuoressa

UMO Helsinki Jazz Orchestran v...
Lue lisää ->

Esko Linnavalli, kausi 1975–1991

Teksti: Mikael Långbacka, UMO...
Lue lisää ->

UMO Helsinki Ensemble & Guests: Runo ja Musiikki – Klassinen ja Jazz

Runojen käyttäminen sanoituk...
Lue lisää ->

UMO Helsinki toteutti musiikkivideon etä-äänityksinä – solisti äänitti osuutensa Lontoossa

UMO Helsinki Jazz Orchestra&nb...
Lue lisää ->

UMO Helsinki Ensemble feat. Annimaria Rinne: Great American Songbook

Tämä konsertti korvaa AUF: H...
Lue lisää ->

UMO Helsinki konsertoi yli 5000 kasiluokkalaiselle

14.1.2020

Miltä kuulostavat itkunauruhymiö, kädet silmillä -apina sekä muut emojit sävellettynä ja 16-henkisen big bandin soittamana? Mikä boogie on moogilla, entä kasiluokkalaisilla Taidetestaajilla?

UMO Helsinki Jazz Orchestra konsertoi tulevina päivinä yli 5000 kahdeksasluokkalaiselle Taidetestaajalle yhteensä kahdeksassa Mikä Moog/mood muka? -konsertissa Seinäjoella, Porissa ja Helsingissä.

Emojit ovat hauska ja helppo tapa ilmaista tunnetiloja. Voisiko niiden avulla jopa säveltää biisin? Totta kai! Konsertin kruununjalokivenä loistaa oppilaiden oma emoji-sävellys, jonka tekemiseen koulut ovat saaneet ohjeet osana konsertin etko-materiaaleja. Säveltäjä Veli Kujala on laatinut musiikillisia ohjeistuksia kullekin emoji-symbolille ja konsertissa UMO Helsinki esittää oppilaiden emoji-sävellykset näiden ohjeistusten perusteella. Ohjeistukset eivät ole tarkkaa nuoteiksi puettua musiikkia, vaan orkesterin on tarkoitus improvisoida – eli keksiä esityshetkessä – sopivat keinot tunnetilojen esittämiseen. Konsertissa kuullaan myös kapellimestari Kirmo Lintisen uunituore sävellys This Band Is Big, jossa hyödynnetään big band -kokoonpanon ulottuvuuksia. Henkeäsalpaavana päätösnumerona kuullaan puolestaan Antti Auvisen Twelve Fn Kies, jossa kosketinsoittaja Kari Ikonen päästetään valloilleen analogisen Moog-syntetisaattorinsa kanssa. Konsertin ohella oppilaiden taidetestaajat-kokemus sisältää pedagogisia, jazz- ja big band -musiikkiin perehdyttäviä tehtäviä ennen ja jälkeen elämyksen. Lisätietoja konserteista täältä.

Kyseessä on valtakunnallinen kulttuurin suurhanke, Taidetestaajat, joka tarjoaa 180 000 nuorelle eli kaikille kahdeksasluokkalaisille kaksi taide-elämystä lukuvuosien 2017–2020 aikana. Hanketta rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hankkeen jatko on turvattu lukuvuodelle 2020–2021 niin, että rahoituksesta puolet tulee valtiolta ja puolet käynnistysvaiheeseen osallistuneilta rahoittajilta. Samalla taidevierailujen määrä laskee kahdesta yhteen per oppilas. Hankkeen lisätietoja www.taidetestaajat.fi

“Taidetestaus on osoittanut tarpeellisuutensa. Kovanaamaisten kahdeksasluokkalaisten joukosta hämmästyttävän monet kertovat saaneensa unohtumattomia kokemuksia. Olemme voittaneet taiteelle kymmeniä tuhansia nuoria ystäviä, jotka ovat valmiita uusimaan vierailunsa”, kertoo Suomen Kulttuurirahaston yliasiamies Antti Arjava.

Ei lipunmyyntiä, konsertit on tarkoitettu vain Taidetestaajille.


Uutisia:
4.6.2020 UMO Helsingin asiakaskysely: Yli 60 % vastaajista halukkaita käymään konserteissa heti kun se on mahdollista Lue lisää ->
2.6.2020 Jazz Finland Residencyn aloitus siirtyy – video antaa esimakua John Hollenbeckin vierailusta 2021 Lue lisää ->
28.5.2020 Uusi etä-äänitysvideo julkaistu: One Life Lue lisää ->