UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Joulun klassikko Pähkinänsä...
Lue lisää ->

Tampere Jazz Happening: UMO Helsinki plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (DK)

Rumpali ja säveltäjä Stefan...
Lue lisää ->

Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä

Albumi on jatko-osa vuonna 200...
Lue lisää ->

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2, composed & arranged by Kerkko Koskinen

Säveltäjä Kerkko Koskisen, ...
Lue lisää ->

Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022

Katso konserttitallenne Yle Ar...
Lue lisää ->

Hietalahti Soi: UMO Helsinki Ensemble & Tango Alakulo – Collective Urban Tango

Kantakaupungin sykettä vaaliv...
Lue lisää ->

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

UMOn taiteelliseksi johtajaksi ja pääkapellimestariksi Ed Partyka, Guillermo Kleinista taiteellinen partneri

20.12.2018

Julkaistu 20.12.2018

UMO Jazz Orchestran taiteelliseksi johtajaksi ja pääkapellimestariksi on nimetty pasunisti, säveltäjä, sovittaja, orkesterinjohtaja Edward (Ed) A. Partyka, 51. Yhdysvaltalainen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa vaikuttava Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn, Robben Fordin ja jopa Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestra EPJO:ta. Tällä hetkellä hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

Partykan sopimuskausi kattaa vuodet 2020–2021 sekä option vuodesta 2022, ja hän aloittaa työskentelynsä keväällä 2019. Hän tulee suunnittelemaan ja johtamaan 10 konserttiviikkoa vuosittain. Partykan kädenjälki tulee näkymään UMOn ohjelmistossa kevätkaudesta 2020 eteenpäin. Hän saa tuekseen taiteellisen partnerin ja suunnitteluryhmän.

Taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina Partyka luo UMOn kausiohjelman sekä säveltää, sovittaa ja orkestroi tilausteoksia orkesterille. Hän toimii orkesterin musiikillisena esimiehenä ja johtaa orkesteria esiintymis- ja harjoitustilanteissa. Hänen odotetaan myös terävöittävän orkesterin taiteellista linjaa ja vahvistavan identiteettiä sekä syventävän yhteistyötä eurooppalaisten ammattimaisesti toimivien big bandien kanssa.

– Ed Partykan valintaan vaikutti ennen kaikkea hänen kokemuksensa taiteellisesti korkeatasoisten ohjelmistojen suunnittelusta ja orkesterien johtamisesta vastaavissa organisaatioissa Keski-Euroopassa. Partykalla on ymmärrystä UMOn kaltaisen julkisen toimijan rahoituksesta ja roolista, ja hän näkee taiteellisen ja kaupallisen tasapainon merkityksen. Hänellä on taustansa takia erinomaiset ja tuoreet kontaktit sekä eurooppalaiseen että amerikkalaiseen jazzkenttään, UMO-säätiön hallituksen puheenjohtaja Toni Paussu kertoo.

– Odotan innokkaana työskentelyä maailman parhaimmistoon kuuluvan jazzorkesterin kanssa. Teen parhaani jatkaakseni UMOn hienoa, pitkää tarinaa ja nostaakseni sen uuteen loistoon tuoreiden ideoiden ja uusien vaikutteiden myötä. Suomalaisen jazzkentän yhteistyön lisäksi pidän tärkeänä yhteyden tiivistämistä muihin eurooppalaisiin isoihin jazzorkestereihin. Jazzin amerikkalaisia juuria ei toki saa unohtaa, mutta haluan nostaa esille myös jazzin tuoreempia virtauksia. Näitä asioita vaalin työssäni UMOn, pian UMO Helsinki Jazz Orchestraksi nimensä muuttavan orkesterin kanssa, Ed Partyka kommentoi.

Taiteelliseksi partneriksi vuosille 2020–2021 on valittu säveltäjä, pianisti, orkesterinjohtaja Guillermo Klein, 49. Argentiinan Buenos Airesissa syntynyt, Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkissa asuva Klein on globaali jazzpersoona, jolla on monipuolinen musiikillinen tausta: klassisesta kasvatuksesta rockin kautta jazztutkintoon, latinovaikutteita unohtamatta. Klein on tehnyt yhteistyötä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandin ja Metropole Orchestran kanssa. Hän johtaa myös omaa isoa Los Guachos -orkesteriaan.

Taiteellisena partnerina ja päävierailijana Klein tulee suunnittelemaan ja johtamaan 4 konserttia vuosittain, kevätkaudesta 2020 alkaen. Hän luo ohjelmapaikalleen taiteellisesti korkeatasoisia profiiliohjelmistoja, kutsuu vierailijoita omasta verkostostaan ja kuuluu taiteelliseen suunnitteluryhmään. Klein tuo UMOon mukanaan erityisesti latinalaisamerikkalaisia vaikutteita.

– Guillermo Kleinin tapa säveltää ja olla kiinni uuden musiikin ytimessä teki meihin vaikutuksen. Hänen musiikillinen taitonsa ja hyvät verkostonsa kansainväliseen jazzkenttään täydentävät UMOn taiteellisen suunnittelun kokonaisuutta, Paussu perustelee.

– Olen iloinen ja otettu tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla entistä syvällisempää yhteistyötäni tämän upean orkesterin ja sen hienojen muusikoiden kanssa. En ole aiemmin työskennellyt Ed Partykan kanssa, mutta olen varma, että yhteistyöstä tulee hedelmällinen ja saamme aikaan monia ainutlaatuisia kokemuksia helsinkiläiselle ja suomalaiselle yleisölle, Guillermo Klein iloitsee.


Uutisia:
26.8.2022 Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä Lue lisää ->
19.8.2022 Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022 Lue lisää ->
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->