UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Joulun klassikko Pähkinänsä...
Lue lisää ->

Tampere Jazz Happening: UMO Helsinki plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (DK)

Rumpali ja säveltäjä Stefan...
Lue lisää ->

Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä

Albumi on jatko-osa vuonna 200...
Lue lisää ->

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2, composed & arranged by Kerkko Koskinen

Säveltäjä Kerkko Koskisen, ...
Lue lisää ->

Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022

Katso konserttitallenne Yle Ar...
Lue lisää ->

Hietalahti Soi: UMO Helsinki Ensemble & Tango Alakulo – Collective Urban Tango

Kantakaupungin sykettä vaaliv...
Lue lisää ->

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät -tunnustus UMOn taiteelliselle tiimille

12.12.2018

Suomen Musiikintekijät ry haluaa vuosittain kiittää tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa – tänä vuonna kunniamaininta myönnettiin UMOn taiteelliselle tiimille. Vuonna 2018 taiteelliseen tiimiin ovat kuuluneet Jouni Järvelä, Kirmo Lintinen, Mikko Hassinen ja taiteellinen neuvonantaja Kari Heinilä.

UMO on Suomen ainoa täyspäiväinen ja julkisrahoitteinen jazzmusiikkia esittävä yhtye. UMOa on viime vuosina vaivanneet taloudelliset haasteet. Tästä huolimatta UMO on kuitenkin tarjonnut yleisölle jatkuvasti vaihtelevia, monipuolisia ja korkealaatuisia konserttielämyksiä. Lisäksi muusikoiden sekä säveltäjien näkökulmasta UMOn koulutuksellinen ja työllistävä asema on ollut merkittävä jo vuosikymmenien ajan.

”llman UMO:n kaltaista opinahjoa olisi suomalaisen jazzmuusikkouden yleinen taso eittämättä tuntuvasti heikompi”, toteaa Suomen Musiikintekijöiden hallituksen jäsen, säveltäjä Pessi Levanto. Hän täsmentää, että vaikka taloudellisiin haasteisiin on toistaiseksi löytynyt ratkaisu, on huomionosoitus tarpeen.

”Kiitos UMOlle, jonka ainutlaatuinen asema suomalaisena jazzmusiikin instituutiona ja opinahjona on merkittävä. Kunnioitamme myös sitä sitkeyttä, jolla orkesterilaiset ovat vaikeuksista huolimatta jatkaneet inspiroitunutta yleisötyötä ja jazzperinteen vaalimista”, Levanto sanoo.

UMOn taiteellinen tiimi on otettu kunniamaininnasta. ”Saamamme kunniamaininta tuntuu erityisen hyvältä juuri nyt, koska jo jonkin aikaa jatkunut epävarmuuden tila UMOn tulevaisuudesta on asettanut haasteita taiteellisen sisällön laadukkaalle toteutumiselle. Hankalista ajoista huolimatta olemme tässä nähtävästi onnistuneet, mutta emme pelkästään suunnittelijoina vaan koko UMO-organisaationa”, toteaa UMOn taiteellisen tiimin jäsen, kapellimestari Mikko Hassinen. Kiitos kuuluu hänen mukaansa myös muusikoille ja musiikintekijöille.

”Haluamme erityisesti kiittää kaikkia UMOlle musiikkia säveltäneitä ja sovittaneita taiteilijoita. Loppujen lopuksihan musiikin henkeen ja toteutumiseen eniten vaikuttavat muusikoiden luovuus ja heidän yhteissoittonsa, mutta myös heille kirjoitetun musiikin laatu ja taiteellinen syvyys”, toteaa UMOn taiteellisen tiimin jäsen, kapellimestari Mikko Hassinen.

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa.

Kuvassa Mikko Hassinen
Kuva: Heikki Kynsijärvi


Uutisia:
26.8.2022 Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä Lue lisää ->
19.8.2022 Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022 Lue lisää ->
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->