UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Joulun klassikko Pähkinänsä...
Lue lisää ->

Tampere Jazz Happening: UMO Helsinki plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (DK)

Rumpali ja säveltäjä Stefan...
Lue lisää ->

Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä

Albumi on jatko-osa vuonna 200...
Lue lisää ->

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2, composed & arranged by Kerkko Koskinen

Säveltäjä Kerkko Koskisen, ...
Lue lisää ->

Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022

Katso konserttitallenne Yle Ar...
Lue lisää ->

Hietalahti Soi: UMO Helsinki Ensemble & Tango Alakulo – Collective Urban Tango

Kantakaupungin sykettä vaaliv...
Lue lisää ->

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

Saavutettavat orkesterit -pilotti tuo virtuaalikonsertit helsinkiläiseen seniorikeskukseen

8.4.2021

Helsingin kaupunginorkesteri, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kardemummo Oy ja Roihuvuoren seniorikeskus toteuttavat kevään 2021 aikana pilotin, jossa virtuaaliset konserttisisällöt välitetään digitaalisesti seniorikeskuksen asukkaille.

Pilottikokeilussa Roihuvuoren seniorikeskuksen asukkaat pääsevät nauttimaan konserttielämyksistä HILDA-sisältöpalvelun avulla. Helsingin kaupunginorkesteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra tarjoavat senioreille valikoituja musiikkisisältöjä, joihin on lisätty ryhmänohjausta tukevia osallistavia elementtejä. Virtuaaliset konserttisisällöt ovat kolmen ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan ryhmäkodin käytössä huhti-toukokuun ajan.

Mukana pilotoinnin suunnittelussa ja arvioinnissa on neurologian professori ja erikoislääkäri Seppo Soinila. Soinila on tutkinut musiikin mahdollisuuksia neurologisten sairauksien kuntoutusmenetelmänä. 

Musiikkisisällöt saavutettavaksi yhteistyöllä 

Pilotti on osa Helsingin kaupunginorkesterin yhteistyössä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kanssa koordinoimaa Saavutettavat orkesterit -hanketta. Hankkeessa viisi suomalaista orkesteria kehittää vuosien 2020-21 ajan ikääntyneille suunnattua saavutettavaa toimintaansa. Kyseessä on yhteishanke brittiläisten toimijoiden ja orkestereiden kanssa.

– Meillä Suomessa kunnissa on toimiva poikkihallinnollinen yhteistyö kulttuurin ja sosiaali- ja terveystoimialan välillä, samoin paljon uusia teknologisia innovaatioita. Nämä elementit yhdessä mahdollistavat tämän tyyppisten pilottien kehittämisen ja kulttuuripalvelujen laajemman saavutettavuuden, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin yleisötyön tuottaja Annika Kukkonen. 

– Ikäihmiset ovat UMO Helsinki Jazz Orchestralle tärkeä kohderyhmä, joka on perinteisesti saavutettu konsertoimalla hoivakodeissa ja sairaaloissa. On mahtavaa, että voimme digitaalisten sisältöjen myötä olla nyt entistä tiiviimmin ihmisten ja hoivatyön arjessa mukana. Hoivatyön tukeminen digitaalisin mahdollisuuksin ei voisi olla ajankohtaisempaa kuin tänä haastavana korona-aikana, jolloin erityisesti ikäihmiset ovat joutuneet elämään eristyksissä, kertoo UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottaja Valtteri Pokela.

Teknisen toteutuksen pilottiin tarjoava Kardemummo Oy on helsinkiläinen teknologiayritys, joka kehittää ikääntyneiden toimintakykyä ylläpitäviä digitaalisia palveluita. Hoivakotien Netflixiksi kutsuttu HILDA-sisältöpalvelu auttaa hoitajia järjestämään asukkaille toimintakykyä monipuolisesti aktivoivaa ja ylläpitävää toimintaa. Television kautta käytettävä palvelu tähtää ikääntyneen elämänlaadun parantamiseen sekä hoitajan työn keventämiseen.

– Orkestereiden kanssa tehtävä yhteistyö on meille uutta ja innostavaa. Olemme iloisia voidessamme yhdessä tarjota laadukkaita musiikkielämyksiä heille, jotka eivät konserttisaleihin muuten enää pääsisi, Kardemummo Oy:n sisältö- ja viestintävastaava Maaria Keskitalo toteaa.


Uutisia:
26.8.2022 Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä Lue lisää ->
19.8.2022 Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022 Lue lisää ->
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->