UMO Helsinki feat. Aili Ikonen & Kyösti Mäkimattila – Yle Radio 1:n Muistojen bulevardi, 10-vuotisjuhlakonsertti

Joulutarjous: liput 24.12. ast...
Lue lisää ->

Yleisötyö: Jazzin tarina – UMO Helsinki Jazz Orchestra

Tämä konsertti kuuluu Suomen...
Lue lisää ->

Yleisötyö: Oulunkylän yhteiskoulu & UMO Helsinki – Musatehdas

Herkkää tunnelmointia ja ryt...
Lue lisää ->

Jazzia tuetaan uudistuvalla esittävän taiteen valtionosuudella

Valtionosuusjärjestelmän uud...
Lue lisää ->

Terra Exotica

Jimi Tenor & UMO Helsinki ...
Lue lisää ->

Terra Exotica – Uusi albumi Jimi Tenorilta ja UMOlta

Jimi Tenor ja UMO Helsinki Jaz...
Lue lisää ->

JÄLKITALLENNE: UMO Helsinki feat. Mirja Mäkelä, joht. Anna-Maria Helsing – Hiljaisuuden muotokuvia

Ilmainen verkkokonsertti, tall...
Lue lisää ->

Ed Partykalle jatkokausi UMOn taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina

Partyka jatkaa UMOssa ainakin ...
Lue lisää ->

Freelancer-koesoitot 10.–12.11.2021

UMO Helsinki Jazz Orchestra ha...
Lue lisää ->

UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

Toivomme Riku Niemi Orchestran valtionosuudelle jatkoa

Riku Niemi Orchestra on putoam...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Ilmavoimien Big Band feat. Antti Koivula & Elena Mindru – The Big Xmas

Turvallisesti konserttiin, lue...
Lue lisää ->

Saavutettavat orkesterit -pilotti tuo virtuaalikonsertit helsinkiläiseen seniorikeskukseen

8.4.2021

Helsingin kaupunginorkesteri, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kardemummo Oy ja Roihuvuoren seniorikeskus toteuttavat kevään 2021 aikana pilotin, jossa virtuaaliset konserttisisällöt välitetään digitaalisesti seniorikeskuksen asukkaille.

Pilottikokeilussa Roihuvuoren seniorikeskuksen asukkaat pääsevät nauttimaan konserttielämyksistä HILDA-sisältöpalvelun avulla. Helsingin kaupunginorkesteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra tarjoavat senioreille valikoituja musiikkisisältöjä, joihin on lisätty ryhmänohjausta tukevia osallistavia elementtejä. Virtuaaliset konserttisisällöt ovat kolmen ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan ryhmäkodin käytössä huhti-toukokuun ajan.

Mukana pilotoinnin suunnittelussa ja arvioinnissa on neurologian professori ja erikoislääkäri Seppo Soinila. Soinila on tutkinut musiikin mahdollisuuksia neurologisten sairauksien kuntoutusmenetelmänä. 

Musiikkisisällöt saavutettavaksi yhteistyöllä 

Pilotti on osa Helsingin kaupunginorkesterin yhteistyössä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kanssa koordinoimaa Saavutettavat orkesterit -hanketta. Hankkeessa viisi suomalaista orkesteria kehittää vuosien 2020-21 ajan ikääntyneille suunnattua saavutettavaa toimintaansa. Kyseessä on yhteishanke brittiläisten toimijoiden ja orkestereiden kanssa.

– Meillä Suomessa kunnissa on toimiva poikkihallinnollinen yhteistyö kulttuurin ja sosiaali- ja terveystoimialan välillä, samoin paljon uusia teknologisia innovaatioita. Nämä elementit yhdessä mahdollistavat tämän tyyppisten pilottien kehittämisen ja kulttuuripalvelujen laajemman saavutettavuuden, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin yleisötyön tuottaja Annika Kukkonen. 

– Ikäihmiset ovat UMO Helsinki Jazz Orchestralle tärkeä kohderyhmä, joka on perinteisesti saavutettu konsertoimalla hoivakodeissa ja sairaaloissa. On mahtavaa, että voimme digitaalisten sisältöjen myötä olla nyt entistä tiiviimmin ihmisten ja hoivatyön arjessa mukana. Hoivatyön tukeminen digitaalisin mahdollisuuksin ei voisi olla ajankohtaisempaa kuin tänä haastavana korona-aikana, jolloin erityisesti ikäihmiset ovat joutuneet elämään eristyksissä, kertoo UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottaja Valtteri Pokela.

Teknisen toteutuksen pilottiin tarjoava Kardemummo Oy on helsinkiläinen teknologiayritys, joka kehittää ikääntyneiden toimintakykyä ylläpitäviä digitaalisia palveluita. Hoivakotien Netflixiksi kutsuttu HILDA-sisältöpalvelu auttaa hoitajia järjestämään asukkaille toimintakykyä monipuolisesti aktivoivaa ja ylläpitävää toimintaa. Television kautta käytettävä palvelu tähtää ikääntyneen elämänlaadun parantamiseen sekä hoitajan työn keventämiseen.

– Orkestereiden kanssa tehtävä yhteistyö on meille uutta ja innostavaa. Olemme iloisia voidessamme yhdessä tarjota laadukkaita musiikkielämyksiä heille, jotka eivät konserttisaleihin muuten enää pääsisi, Kardemummo Oy:n sisältö- ja viestintävastaava Maaria Keskitalo toteaa.


Uutisia:
15.11.2021 Jazzia tuetaan uudistuvalla esittävän taiteen valtionosuudella Lue lisää ->
8.11.2021 Terra Exotica – Uusi albumi Jimi Tenorilta ja UMOlta Lue lisää ->
20.10.2021 Ed Partykalle jatkokausi UMOn taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina Lue lisää ->