UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Joulun klassikko Pähkinänsä...
Lue lisää ->

Tampere Jazz Happening: UMO Helsinki plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (DK)

Rumpali ja säveltäjä Stefan...
Lue lisää ->

Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä

Albumi on jatko-osa vuonna 200...
Lue lisää ->

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2, composed & arranged by Kerkko Koskinen

Säveltäjä Kerkko Koskisen, ...
Lue lisää ->

Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022

Katso konserttitallenne Yle Ar...
Lue lisää ->

Hietalahti Soi: UMO Helsinki Ensemble & Tango Alakulo – Collective Urban Tango

Kantakaupungin sykettä vaaliv...
Lue lisää ->

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

Petri Nieminen voitti Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun

31.5.2017

Seitsemännen Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun voitti Petri Nieminen sävellyksellään Red Moon of SeptemberJanne Vihavainen kappaleellaan Dodecahedron ylsi toiseksi, ja kolmannen sijan jakoivat Aleksis Liukon Vaski Vaskitsa ja Kaisa Mäensivun Some Other April.

Suomen Big Band -yhdistyksen ja UMOn yhdessä järjestämä Esko Linnavalli -sävellyskilpailu huipentui Savoy-teatterissa keskiviikkona 31.5.2017. Kilpailuun osallistui yhteensä 17 teosta, joista kuusi läpäisi esikarsinnan ja pääsi finaaliin, jossa UMO soitti kappaleet kapellimestari Antti Rissasen johdolla. YLE äänitti finaalikonsertin ja lähettää sen kanavillaan myöhemmin tänä vuonna.

Tuomaristo arvosti voittajasävellyksessä, Petri Niemisen Red Moon of Septemberissä, erityisesi sen omaperäisyyttä, musiikillista huumoria ja luovaa hulluutta. Persoonallisuudellaan muista finaalikappaleista erottunut sävellys on teknisesti hyvin vaativa.

Toiseksi tullutta Janne Vihavaisen Dodecahedron-kappaletta tuomaristo kiitteli erityisesti hyvästä big band -perinteen hallinnasta. Jaetun kolmannen sijan kappaleet, Aleksis Liukon Vaski Vaskitsa ja Kaisa Mäensivun Some Other April, olivat tuomariston mielestä toimivia ja tyylikkäitä teoksia. Tuomaristo oli kärkinelikosta yksimielinen.

Petri Nieminen (s. 1965) on tamperelainen säveltäjä ja saksofonisti. Nieminen on tehnyt musiikkia useisiin elokuviin ja televisiosarjoihin, sekä Oulun ja Rauman kaupunginteattereille ja Teatterikorkeakoululle. Tampere Big Band kantaesitti Niemisen Suite for big band -teoksen vuonna 2006. Hän on myös levyttänyt kaksi jazzlevyä Anu Komsin kanssa. Muusikkona Nieminen on työskennellyt Tampereen Työväen Teatterissa ja opettajana Tampereen konservatoriossa ja Pirkanmaan musiikkiopistossa.

Kilpailun tuomariston jäsenet Eero Koivistoinen (puheenjohtaja), Jukka Linkola ja Kari Ikonen kertoivat kilpailun tason olleen tänä vuonna vaihteleva. Tuomaristo pitää kilpailua hyvänä ponnahduslautana aloitteleville ja myös pidemmällä oleville säveltäjille. Kilpailu on mainio tilaisuus saada sävellyksille ja säveltäjille näkyvyyttä, kuuluvuutta ja tunnettuutta. Se nostaa esille lahjakkuuksia ja kannustaa uuteen tuotantoon aikana, jona tilaustyöt ovat kortilla.

Sävellyskilpailu tekee kunniaa UMOn edesmenneelle perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille (1941–1991), joka toimi orkesterin taiteellisena johtajana 1975–1991. Linnavallin ansiosta UMOsta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkikentälle. Suomen Big Band -yhdistys ja UMO järjestivät Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun nyt seitsemättä kertaa. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.


Uutisia:
26.8.2022 Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä Lue lisää ->
19.8.2022 Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022 Lue lisää ->
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->