11.3.2019
19:00
Liput ovelta 10 €.

Jamit kestävät noin klo 19.00–23.00.

Yleisötyö:

Jazzmuusikot ry:n jamit w/ UMO Ensemble

Ma 11.3.2019 klo 19.00 // KOKO Jazz Club, Helsinki


11.3.2019
19:00
Liput ovelta 10 €.

Jamit kestävät noin klo 19.00–23.00.

Konsertin tiedot

Tervetuloa soittamaan, laulamaan ja kuuntelemaan!

Jazzmuusikot ry:n jamien house bandina toimii ensimmäistä kertaa UMO Ensemble, jota luotsaa tällä kertaa UMOssa jo vuodesta 1993 asti soittanut rumpali Markus Ketola. Markuksen ympärille on koottu taidokas yhtye, jossa vaikuttavat pitkän linjan tyylitietoinen jazzkitaristi Tuomo Dahlblom, kerta toisensa jälkeen yleisönsä yllättävä saksofonivirtuoosi Mikko Innanen sekä Milo & Moses -yhtyeestä tuttu, häikäisevä basistilupaus Tuomas Talvi.

Jamien tarkoituksena on mm. edistää jazzsukupolvien välistä vuorovaikutusta, nostaa esiin nuoria lupaavia kykyjä sekä elvyttää jazzmusiikille ominaista jamikulttuurin perinnettä.

Jazzjamit, jossa muusikot improvisoivat yhdessä vapautuneesti ja spontaanisti, ovat tärkeä porras etenkin nuoren muusikkopolven kehityksessä kohti ammattilaisuutta. Varttuneempi ja jo ammatillisesti etabloitunut muusikkosukupolvi voi puolestaan jameihin osallistumalla seurata uusia musiikillisia suuntauksia ja inspiroitua nuoren sukupolven kehityksestä. Jamitoiminnan keskiössä onkin sukupolvien välinen vuorovaikutus, joka on elinehto niin jazzmusiikin kuin jazzmuusikoidenkin kehitykselle. Samalla jamit ovat historiallisesti tarkasteltuna olennainen, edistävä, osallistava ja ylläpitävä jazzkulttuurin muoto. UMOlla on ilo ja kunnia olla mukana jamitoiminnassa, joka lisää entisestään UMOn, freelancemuusikoiden ja nuorten muusikkolupausten vuorovaikutusta.

Jazzmuusikot ry järjestää jameja yhteistyössä UMOn, Suomen Jazzliiton, Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Pop & Jazz Konservatorion kanssa.

Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

Kuva: Susanna Lukkarinen