15.9.2020
19:00
Liput Musiikkitalon lipunmyynnistä ja Ticketmasterista palvelumaksuineen:
Peruslippu: 32 € - 44 €
Alennusryhmät: 23 € - 36 €
Naulakkomaksu: 2 €

AUF: Avanti!, UMO Helsinki Duo, FiBO

Kaiken maailman musiikkia – Barokista Hollywoodiin

Ti 15.9.2020 klo 19.00 // Musiikkitalo, Helsinki


15.9.2020
19:00
Liput Musiikkitalon lipunmyynnistä ja Ticketmasterista palvelumaksuineen:
Peruslippu: 32 € - 44 €
Alennusryhmät: 23 € - 36 €
Naulakkomaksu: 2 €

Konserttitaltiointi on katsottavissa 21.10.2020 asti. Voit tukea orkestereita maksamalla taltioinnista vapaaehtoisen maksun.

 

/////

Kamariorkesteri Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiskonserttiin Musiikkitalossa ti 15.9. tulee muutoksia, joilla varmistetaan turvallinen konserttielämys niin asiakkaille, muusikoille kuin henkilökunnallekin.

 • Konsertin väliaika ja ennakkotilaisuus poistuvat. Konsertti alkaa klo 19:00 ja päättyy n. klo 20:30.
 • UMO Helsinki Jazz Orchestran ohjelmisto muuttuu ja kokoonpano pienenee, jotta tilaisuus voidaan soittaa ilman väliaikaa ja jotta myös muusikoiden turvavälit takatiloissa toteutuvat. Avantin ja FiBOn ohjelmistot pysyvät ennallaan. Lue tarkemmat tiedot ohjelmasta alta.
 • Katsomossa istutaan turvavälein, jolloin saliin myydään vain 443 konserttilippua. Tästä syystä kaikkien aiemmin kuin 12.8. lipun ostaneiden tulee vaihtaa liput. Asiakkaiden liput vaihdetaan uusille paikoille veloituksetta Musiikkitalon lipunmyynnissä asioimalla tai soittamalla.
  • Puhelimitse Musiikkitalon lipunmyynti palvelee vaihtoasioissa arkisin ma–pe klo 9–11 numerossa: 020 7070 437. Soittajahinnat: Kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min, matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min, ulkomailta tavallinen ulkomaanpuheluhinta. Puhelimitse vaihdettu lippu toimitetaan e-lippuna sähköpostiin.
  • Paikan päällä Musiikkitalon lipunmyynti palvelee arkisin ma–pe klo 9–18 ja la klo 10–17.

//

Kolme huippuorkesteria – Avanti!, UMO Helsinki ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) – esiintyvät jälleen yhteisessä syksyisessä konsertissa tarjoillen yllätyksellisiä herkkupaloja ja monenlaista taituruutta kuulijoiden iloksi ja inspiraation lähteeksi! Kuinka soi kierrätysroina foley-artistin kioskilla, miltä kuulostaa Vivaldi minimalistisena remix-versiona ja millaisia linkkejä konsertin teosten ja elokuvamaailman väliltä löytyy? Konsertti on osa AUF-yhteistyötä, jota nämä kolme orkesteria ovat tehneet syksystä 2017.

//

UMO Helsinki Jazz Orchestran alkuperäinen ohjelmisto vaihtuu. Big band -kokoonpanon sijaan kuullaan UMO Helsingin riveistä koottua duoa Kasperi Sarikoski (pasuuna) ja Seppo Kantonen (piano), jotka taituroivat elokuvamusiikkia kahdelta eri aikakaudelta.

UMO Helsinki Duo aloittaa konsertin Bob Telsonin sävellyksellä Calling You (1987) elokuvasta Bagdad Cafe. Tämä alun perin Jevetta Steelen levyttämä ja sittemmin mm. Celine Dionin, Natalie Colen ja Paul Youngin coveroima herkkä balladi syntyy uudelleen pasuunan ja pianon liitossa.

Kasariballadista siirrytään 1920-luvun jazziin Duke Ellingtonin ja James ”Bubber” Mileyn sävellyksellä Black and Tan Fantasy (1927). Tämä Ellingtonin uran alkupuolen teos, jossa Mileyn melodiset ideat pääsevät valloilleen, soi sittemmin myös lyhytelokuvassa Black and Tan.

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa monenlaista musiikkia jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. Orkesteri taipuu ketterästi myös eri kokoisiksi pienyhtyeiksi. umohelsinki.fi

Kamariorkesteri Avanti! ja maailman ensimmäinen foley-konsertto

Sami Klemolan sävellys Jack and the Specifics on tehty foley-artistille ja kamariorkesterille. Säveltäjä kertoo: ”Taiteiden välisten rajapintojen ja kosketuspintojen tutkiminen on ollut pitkään kiinnostukseni kohteena. Äänen taiteiden, äänitaiteen (laajasti ajateltuna) ja konserttimusiikin, yhdistäminen tuo mukanaan kiinnostavia kitkatilanteita, jolloin rajapinnoille muodustunut kitka tuottaa energiaa, intensiteettiä ja uusia suuntia sävellystyölleni.”

Teos on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun konserton solistiset osat on kirjoitettu foley-artistille, tässä tapauksessa Heikki Kossille. Kossi on elokuvien ääniraitoihin mm. askelten kopinaa ja ovien narinaa loihtiva äänitaitelija. Kossi on työskennellyt kymmenissä suomalaisissa elokuvissa ja niittänyt menestystä myös kansainvälisesti. Heikki Kossi tekee foley-äänet livenä konserttitilanteessa. Mukana onkin vahva visuaalinen elementti, kun hän tuo mukanaan valtavan kioskillisen tavaraa, josta hän tuottaa ääniä.

Kamariorkesteri Avanti! on muusikoiden ja kapellimestarien perustama orkesteri, joka venyy mihin tahansa musiikkiin, millä tahansa välineillä. avantimusic.fi

Suomalainen barokkiorkesteri yhdistää mennyttä ja nykyaikaa

Menneisyyden ja nykyisyyden välimatka on lyhyt – joskus hiuksenhieno. Barokin ystäville tuttuakin tutummasta Vivaldin Neljästä vuodenajasta kuullaan korvia avaava versio, kun Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) päättää konsertin Max Richterin vuonna 2012 kantaesitettyyn Four Seasons Recomposed -teokseen. Se mallintaa Neljä vuodenaikaa -konsertot minimalistishenkisiksi remixeiksi. Välillä Vivaldi ja Richter käyvät yhtä jalkaa, välillä Richter nyrjäyttää musiikin oivaltavaan kulmaan tai venyttää sitä toiston avulla kosmisiksi barokkimaisemiksi. Uudelleenväritettyjen harmoniapohjien ja elektronisia sointimattoja muistuttavien pintojen tuloksena on korvia hivelevää ja älykkäästi toteutettua ambient-Vivaldia. Antti Tikkasen ja Suomalaisen barokkiorkesterin tulkinta teoksesta vie FiBOn Keski-Eurooppaan ensi vuonna, mikäli koronatilanne mahdollistaa esiintymiset.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) tunnetaan taidokkaista esityksistään, rohkeista ja innovatiivisista työskentelytavoistaan ja luovasta ohjelmistosuunnittelustaan. fibo.fi

 

Ohjelma: 

UMO Helsinki Duo: Kasperi Sarikoski, pasuuna & Seppo Kantonen, piano  

Bob Telson: Calling You (1987)

Duke Ellington & James “Bubber” Miley: Black Tan Fantasy (1927)

 

Kamariorkesteri Avanti!

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari

Heikki Kossi, foley-artisti

Emmi Pennanen, tanssi

Sami Klemola: Jack and the Specifics (2017)

 1. The Forest
 2. Man in the Cabin
 3. The Crash
 4. Intermezzo
 5. Friction
 6. Underwater
 7. Message deleted
 8. Tom, Jack and bipolar Jerry
 9. Machina
 10. Cadenza
 11. Exit
 12. Still life

 

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)

Antti Tikkanen, viulu

Max Richter: Four Seasons Recomposed (2012)

 1. Spring
 2. Summer
 3. Autumn
 4. Winter

 

Ohjeet turvalliseen konserttivierailuun Musiikkitalossa >>

 

Muita konserttielämyksiä

Anna Airola & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Pähkinänsärkijä – joulun lumoavin jazzsatu
ke
13.12.2023 klo 19:00
to
14.12.2023 klo 19:00
pe
15.12.2023 klo 19:00
Lisätiedot & liput ->
Lounaskonsertti: UMO Helsinki Jazz Orchestra & Metropolian uudet kyvyt 2024
to
11.1.2024 klo 12:00
Lisätiedot & liput ->
Elena Mindru & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Celebrating Sarah Vaughan
ke
24.1.2024 klo 18:00
to
25.1.2024 klo 18:00
Lisätiedot & liput ->
Kalle Kalima & UMO Helsinki Jazz Orchestra – KGB Suite
pe
2.2.2024 klo 19:00
Lisätiedot & liput ->
UMO & LASSY & PÖYHÖNEN: Yön Rakastaja – mustavalkojazzia täysissä väreissä
to
15.2.2024 klo 19:00
Lisätiedot & liput ->
Helsingin kaupunginorkesteri, UMO Helsinki Jazz Orchestra & Jules Buckley: Quincy!
pe
1.3.2024 klo 19:00
Lisätiedot & liput ->
Kari Ikonen & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Tuhat ja yksi tarinaa
pe
12.4.2024 klo 19:00
Lisätiedot & liput ->
Paperi T & UMO Helsinki Jazz Orchestra
pe
25.10.2024 klo 19:00
la
26.10.2024 klo 19:00
Lisätiedot & liput ->