UMO Helsinki – Pähkinänsärkijä

Joulun klassikko Pähkinänsä...
Lue lisää ->

Tampere Jazz Happening: UMO Helsinki plays Ritual Dances with Stefan Pasborg (DK)

Rumpali ja säveltäjä Stefan...
Lue lisää ->

Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä

Albumi on jatko-osa vuonna 200...
Lue lisää ->

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2, composed & arranged by Kerkko Koskinen

Säveltäjä Kerkko Koskisen, ...
Lue lisää ->

Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022

Katso konserttitallenne Yle Ar...
Lue lisää ->

Hietalahti Soi: UMO Helsinki Ensemble & Tango Alakulo – Collective Urban Tango

Kantakaupungin sykettä vaaliv...
Lue lisää ->

Theo Bleckmann (GER) feat. Oulu Sinfonia & UMO Helsinki

Laulaja ja säveltäjä, ään...
Lue lisää ->

UMO Helsinki with Nikki Iles & Mike Walker (UK) – avoimet harjoitukset

Helsinki Design Weekin teemaa ...
Lue lisää ->

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti: Osmo Ikonen Band feat. UMO Helsinki Horns

”On paljon helpompi keksiä ...
Lue lisää ->

UMO Helsinki & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch

Yleisön pyynnöstä lisäkons...
Lue lisää ->

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki: Valoista, varjoista

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja...
Lue lisää ->

UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool

UMO Helsinki Jazz Orchestralla...
Lue lisää ->

Ed Partykalle jatkokausi UMOn taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina

20.10.2021

Partyka jatkaa UMOssa ainakin vuoden 2024 loppuun saakka. 

UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisen johtajan ja pääkapellimestarin Ed Partykan sopimus jatkuu vuoden 2021 jälkeen. Nyt solmittu kolmivuotinen sopimus jatkuu vuoden 2024 loppuun ja sisältää myös option yhden vuoden jatkokauteen 2025. Partyka aloitti orkesterin johdossa vuonna 2019 ja hänen kädenjälkensä on näkynyt erityisesti vuosien 2020 ja 2021 ohjelmistossa. 

Partyka on tyytyväinen jatkokaudestaan orkesterin taiteellisessa johdossa: 
– On ollut suuri ilo työskennellä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa edelliset kaksi vuotta, ja odotan innolla yhteistyön jatkumista. Taiteellisten tavoitteidemme lisäksi keskitymme lähivuosina diversiteetin kehittämiseen, panostamme lisäresursseja yleisötyöhön ja kehitämme edelleen digistrategiaamme. Tavoitteemme on saattaa UMO ja sen musiikki kaikkien helsinkiläisten saataville. Helsinkiläiset ja Helsingin kaupunki voivat olla syystäkin ylpeitä tästä maailmanluokan jazzorkesterista! 

Partyka vastaa orkesterin taiteellisesta linjauksesta ja kausiohjelman luomisesta yhteistyössä toiminnanjohtaja Eeva Pirkkalan sekä taiteellisen tiimin kanssa. Partyka suunnittelee ja johtaa 10–15 konserttiviikkoa vuosittain. Työhön sisältyy myös säveltämistä, sovittamista ja orkestrointia UMOn tarpeisiin.

– Ed Partyka on ottanut UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisesti omakseen ja ansainnut ammattitaidollaan koko organisaation luottamuksen ja arvostuksen. Orkesterin soitinrepertuaaria ja diversiteettiä on monipuolistettu, ja nuoria lahjakkuuksia sekä kansainvälisiä kiinnostavia uusia kykyjä on nähty UMOssa aikaisempaa enemmän. Partykalla on kyky toteuttaa korkeaa taiteellista profiilia, katsoa kirkkaalla visiolla tulevaisuuteen jazzin perinnettä unohtamatta, ja tehdä tämä kaikki yleisönäkökulma mielessä pitäen. Tulevaisuudessa yhteiset haasteemme liittyvät Helsingin monipuolistuvan väestön tavoittamiseen. Haluamme olla kiinnostava musiikillinen vaihtoehto eri ikäisten, eri sukupuolta olevien sekä eri kieli-, kulttuuri-, uskonto- ja vähemmistöryhmiin kuuluvien yleisöjen parissa, kertoo Pirkkala. 

Edward (Ed) A. Partyka, 54, on säveltäjä, sovittaja ja orkesterinjohtaja, jonka oma instrumentti on pasuuna. Yhdysvaltalainen, yli 30 vuotta Keski-Euroopassa asunut Partyka työskentelee UMO Helsinki Jazz Orchestran pestinsä lisäksi Zurich Jazz Orchestran musiikillisena johtajana Sveitsissä. Lisäksi hän toimii jazz-instituutin osastopäällikkönä sekä jazzin teorian ja säveltämisen professorina itävaltalaisessa Grazin taideyliopistossa, ja opettaa säveltämistä sveitsiläisessä Luzernin ammattikorkeakoulussa. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaistan big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin kanssa. Hän johtaa myös omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestra EPJO:ta. 

Kuva: Olli Nurmi


Uutisia:
26.8.2022 Kerkko Koskinen, Linda Fredriksson ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa 26.8. julkaistulla Agatha 2 -levyllä Lue lisää ->
19.8.2022 Yle Live: UMO & Jimi Tenor Flow Festivalilla 2022 Lue lisää ->
20.5.2022 UMOn festarikesä 2022: Torino Jazz Festival, Lahden Urkuviikko, Flow, Huvila ja Allas Sea Pool Lue lisää ->