Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Asta Salomaa UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottajaksi

UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottajaksi on valittu kokenut kulttuuri- ja tapahtumatuotannon ammattilainen Asta Salomaa, 31. Hän on aloittanut työnsä UMOssa 11. joulukuuta 2023. 

Salomaa siirtyy UMOon Oulu2026 – Euroopan kulttuuripääkaupunki -projektin tuottajan tehtävästä, jossa hän on kuratoinut ja koordinoinut taide- ja kulttuuriohjelmaa. 

Salomaalla on tuotantokokemusta mm. Oulun juhlaviikoilta ja Elojazz-festivaalilta, Oulun musiikkijuhlilta ja The Irish Festival of Oulu -festivaalilta. Hän on työskennellyt myös kulttuurin kehittämishankkeissa mm. Ilmakitaransoiton MM-kisoilla ja Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksellä. Lisäksi hän toimii juontaja-toimittajana Radio Helsingissä. Koulutukseltaan Salomaa on kasvatustieteen maisteri musiikkikasvatuksesta. 

UMOssa Salomaan tontille kuuluvat erityisesti yleisötyön tuotannot: lapsille ja nuorille suunnatut konsertit, erilaiset laitosvierailut, pienyhtyetoiminta sekä kansainvälinen jazzresidenssi ja muut erityishankkeet. Salomaa tulee myös luotsaamaan UMO Helsinki Jazz Orchestran siirtymän paperittomaan nuotistoon. Tärkeänä osa-alueena on tilauskonserttien myynti.  

– Olen innoissani päästessäni työskentelemään tiiviisti intohimoni eli musiikin parissa, ihailemani UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä. UMOssa pääsen varmasti hyödyntämään taustaani sekä tuottajana että musiikkikasvattajana, ja uusi pestini on minulle myös upea mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä entisestään alan ammattilaisena, Asta Salomaa iloitsee.  

– Olemme todella onnellisia, että saimme Astan osaksi UMOn tuotantotiimiä! Meille oli tärkeää löytää tiimimme henkilö, jonka asiantuntijuus ja vahvuudet edistävät Helsingin kaupungin omistajastrategian tavoitteiden mukaisesti yleisötyön kehittämistä entistä laaja-alaisemmaksi sekä yhteistyöverkostojen vahvistamista ja laajentamista. Astan monipuolinen kokemus eri kulttuuritoimijoiden kanssa työskentelystä, kansainvälinen verkostoituneisuus sekä pedagoginen erityisosaaminen tulevat olemaan tärkeässä osassa UMOn yhteistyökumppanuuksien ja yleisötyön kehittämistä, kertoo UMO-säätiön vs. toiminnanjohtaja Henriika Steidel-Luoto. 

Kuva: Anni Hyypiö