Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Valokeilassa: Robben Ford 

Valokeilassa-juttusarjassa kysellään UMO Helsinki Jazz Orchestran syksyn 2023 solistivierailijoiden kuulumisia. 

Kitaristi-laulaja Robben Ford vieraillut maassamme useasti, mutta nyt on luvassa jotain uutta: mies konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa big bandin keulassa! Konsertti on Savoy-teatterissa torstaina 16. marraskuuta. Lue lisää ja osta liput täältä!

Miten esittelisit itsesi suomalaiselle jazzyleisölle? 

Olen muusikko, kitaristi, laulaja ja säveltäjä. Olen pitkän urani aikana työskennellyt monien suurten taiteilijoiden kanssa, kuten Jimmy Witherspoon, Joni Mitchell ja Miles Davis. Minulla on erittäin laaja tyyliskaala musiikin saralla. 

Olet säveltäjä, yhtyeenjohtaja ja laulaja, ja oma instrumenttisi on kitara. Kerro tästä kombinaatiosta ja miten eri puolet tukevat toisiaan?

Ajattelen, että kaikki mitä teen musiikin parissa, mikä tahansa musiikillinen tilanne, on mahdollisuus oppimiseen ja kasvamiseen ihmisenä. En ole ”vain kitaristi” tai ”vain laulaja”, vaan musiikki on minulle koko elämä. 

Miten tuttu UMO Helsinki Jazz Orchestra on sinulle entuudestaan? 

Olen ollut tietoinen UMOsta jo pitkään ja tiedän artisteja, jotka ovat vierailleet orkesterin solistina. Olen tutustunut UMOn tuotantoon ja pidän todella paljon erityisesti tilasta ja tunnelmasta, mikä orkesterin levytyksissä on. Olen iloinen, että minut pyydettiin solistiksi! 

Mitä odotat vierailulta?

Lyhyesti: odotan riemukasta ja antoisaa viikkoa! 

Kerro meille konsertissa kuultavasta musiikista?

Konsertin ohjelmisto on pääosin albumeiltani A Day in Nashville ja Bringing It Back Home. Ed Partyka tekee tätä konserttia varten uudet sovitukset muutamiin kappaleisiini Pure- ja Purple House -albumeilta.

Mitä tai millaista musiikkia itse kuuntelet juuri nyt? 

Inspiroidun yhä edelleen 1960-luvun jazzista, artisteista kuten Archie Schepp, Roland Kirk, Coltrane ja Miles Davis. Kuuntelen myös flamencoa ja intialaista musiikkia. 

Mitä muuta sinulla on suunnitteilla syyskaudelle 2023? 

Olen juuri muuttanut Lontooseen ja yritän löytää täältä samanhenkisiä muusikoita, joiden kanssa soittaa ja kirjoittaa uutta musiikkia. Minulla on marraskuun lopulla kiertue Italiassa, sen valmisteluun käytän paljon aikaa. Suuntaan katseeni jo vuoteen 2024, jonka uskon olevan erinomaisen musiikillinen ja tuottelias.

Kiitos haastattelusta ja nähdään marraskuussa! 

🎶 UMO Helsinki Jazz Orchestra & Robben Ford  

📅 To 16.11. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki 

🏷 Lippu.fi 39 € / 29 € / 15 € 

Lue lisää ja osta liput