Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Valokeilassa: Joseph ’Joe’ Bowie

Valokeilassa-juttusarjassa kysellään UMO Helsinki Jazz Orchestran syksyn 2023 solistivierailijoiden kuulumisia. 

Syksyn sarjan aloittaa Joseph Bowie, joka yhdessä Maja Mannilan kanssa vierailee UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina Savoy-teatterin Big Band Funk! -konsertissa perjantaina 13. lokakuuta 2023. Lue lisää konsertista ja osta liput täältä.

Miten esittelisit itsesi suomalaiselle jazzyleisölle? 

Olen pitkän linjan funk-mies, grooven mestari, bändinjohtaja ja musiikillinen aktivisti. Perustin legendaariseksi muodostuneen Defunkt-yhtyeen jo vuonna 1978 ja olen liidannut bändiä siitä lähtien. Olen syntynyt Yhdysvalloissa, mutta asunut jo parikymmentä vuotta Hollannissa. 

Olet säveltäjä, yhtyeenjohtaja, tuottaja ja laulaja, ja omat instrumenttisi ovat pasuuna ja lyömäsoittimet. Kerro tästä kombinaatiosta ja miten eri puolet tukevat toisiaan?

Kaikki alkaa rytmistä ja ilosta! Pyrin itse jakamaan energiaani ja iloani sekä muusikoiden että yleisön kanssa: olen energisoiva motivaattori. Mielestäni jokaisella muusikolla tulisi olla edes vähän kokemusta lyömäsoittimien soittamisesta: se auttaa ajoituksen ja rytmin kanssa, mikä on tärkeää kaikkien soittimien kanssa. Laulaminen taas on meidän jokaisen ensimmäinen instrumentti. Itse aloin laulaa täydentääkseni omaa lavaperformanssiani. 

Miten tuttu UMO Helsinki Jazz Orchestra on sinulle entuudestaan? 

UMO on tuttu Ed Partykan kautta, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. Odotan todella innoissani orkesterin kohtaamista, sekä yhteistyötä konsertin toisen vokalistin, Maja Mannilan kanssa. Pidän siitä, että jokainen show ja kohtaaminen on virkistävä yllätys! 

Mitä odotat vierailulta?

Odotan, että saamme Edin, Majan ja UMOn kanssa valmisteltua ainutkertaisen ja voimakkaan shown. 

Kerro meille konsertissa kuultavasta musiikista?

Luvassa on hyvät bileet! Ytimekkäästi: soitamme Defunkt-yhtyeen musiikkia big band -versioina, aika 70-luvulta tähän päivään. Funkia, soulia, jazzia. 

Mitä tai millaista musiikkia itse kuuntelet juuri nyt? 

Sekoittelen mielelläni genrejä ja grooveja. Kuuntelen KAIKKEA hienoa musiikkia! Duke Ellingtonia lainatakseni: ”On vain kahdenlaista musiikkia: hyvää ja huonoa”. 

Mitä muuta sinulla on suunnitteilla syyskaudelle 2023? 

Vedän Zurich Jazz Orchestran kanssa big band -keikan marraskuun lopulla, ja keikkailen oman pienyhtyeeni kanssa ympäri Eurooppaa ja Hollantia. Minulla on suunnitteilla myös konserttireissu Japaniin, edistän sitä kaiken muun rinnalla. 

Kiitos haastattelusta ja nähdään lokakuussa! 

🎶 The Legendary Music of Defunkt – UMO Helsinki Jazz Orchestra performs Joseph Bowie’s Big Band Funk feat. Maja Mannila

📅 Pe 13.10. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki 

🏷 Lippu.fi 39 € / 29 € / 15 € 

Lue lisää ja osta liput >>

Kuva: Cor de Kock