Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMO konsertoi yli 8500 kasiluokkalaiselle maaliskuussa

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa maaliskuussa kolmetoista konserttia yhteensä yli 8500 kahdeksasluokkalaiselle. Konsertit järjestetään Helsingin Savoy-teatterissa 6.­­–14.3. kahden keikan päivätahdilla. 

Mistä sä diggaat -konserttisarja on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton tuottamaa, Suomen Kulttuurirahaston, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Svenska kulturfondenin rahoittamaa Taidetestaajat-suurhanketta, jossa tarjotaan jokaiselle Suomen kahdeksasluokkalaiselle korkealaatuisia taide-elämyksiä. Konsertteihin saapuu nuoria ympäri maan, mm. Inarista, Siilinjärveltä, Kauhavalta, Raumalta ja Lappeenrannasta. 

UMO ja jazzlaulaja Elena Mindru ja tarjoilevat Taidetestaajille täyslaidallisen jazz- ja big band -musiikkia eri aikakausilta ja eri yhteyksistä aina bluesista salsaan asti. Ohjelmistoon on valittu klassikkokappaleita jazzin historiasta, mutta lisäksi kuullaan nuorille tuttuja kappaleita, jotka on puettu uuteen yllättävään big band -asuun. Miten Harry Stylesin tai Ed Sheeranin hitit taipuvat big bandin käsittelyssä? Koko shown seremoniamestarina toimii näyttelijä Juha-Pekka Mikkola ja konsertit johtaa UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka. Uudet sovitukset, joita on kaikkiaan seitsemän, ovat nuorten sovittajien kuten Aarni Häkkisen ja Oskari Siirtolan kynästä. 

Taidetestaajat-konsertti on enemmän kuin taide-elämys, sillä se sisältää kokemusta syventäviä etko- ja jatkotehtäviä. Konsertin etko-tehtävänä nuoret äänestävät UMOn kuratoimasta listasta suosikkikappaleitaan, joista eniten pisteitä keränneet soitetaan keikalla. Jatkotehtävässä nuoret saavat kertoa mieleenpainuvimmat hetkensä konsertissa. Mistä sä diggasit? 

UMO Helsinki Jazz Orchestra on ollut mukana Taidetestaajissa myös lukuvuosina 2018–2019, 2019–2020 ja 2021–2022 konsertoiden yhteensä noin 18 000 nuorelle. Orkesteri on valittu mukaan toteuttamaan taide-elämyksiä myös lukuvuonna 2023–2024, joten ensi keväänä on luvassa jälleen uusi ohjelmistokokonaisuus ja uudet kasiluokkalaiset. 

Lisätietoa Taidetestaajat-hankkeesta: www.taidetestaajat.fi

Ei lipunmyyntiä, konserttisarja on ainoastaan Taidetestaajille. Opettajat tekevät ennakkoilmoittautumisen Taidetestaajat-sivuston kautta.

Kuvassa Ed Partyka & Elena Mindru. Kuvan otti Olli Nurmi.