Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Terra Exotica – Uusi albumi Jimi Tenorilta ja UMOlta

Jimi Tenor ja UMO Helsinki Jazz Orchestra julkaisevat toisen yhteisen albuminsa ”Terra Exotica” 19. marraskuuta. 

Terra Exotica sai inspiraationsa lähimetsistä ja meren rannalta, japanilaisesta filmiajan elokuvamusiikista sekä Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisista yhtyeistä. Kaikki sävellykset syntyivät pandemiakeväänä 2020, kun Tenor soitti saksofonia lähimetsissään ja nauhoitti ideoita ja fragmentteja puhelimellaan. Näitä nauhoituksia on käytetty studiossa sävellystyön osana. Albumin kaikki sävellykset ovat uusia ja Jimi Tenorin varta vasten UMO Helsinki Jazz Orchestralle kirjoittamia. Kapellimestarina toimii Ed Partyka. 

– Big band -musiikin esikuvista voisin mainita Sun Ran ja egyptiläisen Salah Ragabin. Lisäksi olen kuunnellut viime aikoina paljon japanilaista elokuvakuvamusiikkia, josta voi kuulla kaikuja sävellyksissäni. Säveltämäni materiaali on melko eksoottista siinä merkityksessä, miten vanha Hollywood kuvasi eksotiikkaa. Näiden lisäksi teoksissa kuullaan enemmän swing ja blues-vaikutteita kuin aiemmassa tuotannossani UMOn kanssa, Jimi Tenor kuvailee. 

Albumi äänitettiin Helsingissä Kaapelitehtaalla maaliskuussa 2021. Sen virallinen julkaisupäivä on perjantai 19.11.2021. Levynjulkaisukonsertit pidetään perjantaina 19.11.2021 Vuotalossa ja lauantaina 20.11.2021 Savoy-teatterissa, lisätiedot konserteista >> 

Levy ilmestyy CD:nä, digitaalisena ja striimattuna, ja siitä tehdään erittäin rajoitettu erä yksittäin kaiverrettuja vinyylejä. CD:tä myy mm. Bandcamp, Levykauppa Äx, Eronen, Keltainen Jäänsärkijä ja Digelius. Digitaalinen julkaisu on ostettavissa Bandcampista. Levy on kuunneltavissa 19.11. alkaen kaikilla mahdollisilla alustoilla, kuten Spotifyssa, iTunesissa, jne. Kuuntele Spotifyssa

Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Terra Exotica 

Pharos Sunset (5:30), solo Manuel Dunkel & Kaisa Mäensivu 

October Storm (8:23)

Ghost Train (6:19), solo Max Zenger

Sala De Sol (4:40), solo Timo Paasonen & Mikko Mustonen 

Clara Con Limón (4:28) 

Asazuke (5:15), solo Max Zenger 

Sun Queen (4:52), solo Seppo Kantonen 

Yön Synkät Tunnit (5:50), solo Kasperi Sarikoski 

Jyrkänteellä (6:54), solo Manuel Dunkel

//

Solisti, sävellykset: Jimi Tenor (tenorisaksofoni, huilu, alttohuilu, syntetisaattori) 

Kapellimestari: Ed Partyka 

Saksofonit ja puupuhaltimet: Jouni Järvelä, Max Zenger, Ville Vannemaa, Manuel Dunkel, Mikko Mäkinen. 

Trumpetit: Teemu Mattsson, Timo Paasonen, Mikko Pettinen, Tero Saarti. 

Pasuunat: Kasperi Sarikoski, Mikko Mustonen, Pekka Laukkanen, Mikael Långbacka. 

Komppi: Seppo Kantonen, piano; Kaisa Mäensivu, basso; Mika Kallio, rummut; Ismaila Sané, perkussiot. 

Äänitetty: 17.–26.3.2021 Kaapelitehdas, Helsinki 

Tuottajat: Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra 

Äänitys, miksaus ja masterointi: Markus Ketola

Äänitysassistentti: Ilkka Ferm 

Levy-yhtiö: Ronet Records 

Jakelija: Ronet Records

Kannen suunnittelu: Ronet Records

Jimi Tenor on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita. www.jimitenor.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi