Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Toivomme Riku Niemi Orchestran valtionosuudelle jatkoa

Riku Niemi Orchestra on putoamassa pois valtionosuusjärjestelmän piiristä. VOS-tuen loppuminen lakkauttaa käytännössä orkesterin toiminnan. Samalla sen laajamittaisesti työllistämät freelancer-muusikot menettävät työnsä jo muutenkin vaikeassa tilanteessa. 

Lakkautusuhan alla unohdetaan usein orkesterien merkitys yleisölle: musiikin kuuntelijoille ja konserttikävijöille. Riku Niemi Orchestra on UMOn lailla yksi harvoista rytmimusiikin toimijoista, jotka toimivat valtakunnallisesti, vieden elävää musiikkia Suomen lähes joka kolkkaan, aina pienimmillekin paikkakunnille. RNO:n laajamittainen valtakunnallinen kiertuetoiminta saavuttaa vuosittain merkittävät katsojamäärät. RNO:n lakkauttaminen olisi menetys myös laajalle kuulijakunnalle. 

RNO on merkittävä freelancer-muusikoiden työllistäjä. Orkesterin lakkauttaminen aiheuttaisi aallon, joka veisi työt kymmeniltä. Muusikoiden, solistien ja säveltäjien lisäksi aallon jälkimainingit ulottuisivat laajalti moniin tapahtuma-alan ammattilaisiin, kuten tuottajiin, ääni- ja valoteknikoihin sekä sovittajiin – siis samoihin ammattilaisiin, joilta pandemia on vienyt lähes kaikki työt viimeisen puolentoista vuoden ajan. 

RNO:lla on oma, tärkeä paikkansa Suomen orkesterikentällä. UMO Helsinki Jazz Orchestra toivoo Riku Niemi Orchestran valtionosuustuen jatkamista myös vuodesta 2022 eteenpäin. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra