Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMO Helsinki lahjoittaa joulukonserttilippuja Hurstin Avun kautta

Jarkko Martikaisen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteinen joulukiertue Pieni joulu-uudistus tarjoilee toisenlaisen lähestymistavan jouluun. Kirkkokiertueen kolmessa konsertissa kuullaan sydämeenkäypiä sanoituksia ja sävellyksiä heikommassa asemassa olevien elämästä ja joulunvietosta: yksinäisyydestä, syrjäytymisestä, köyhyydestä – ja toivosta!

Konserttisarjan teemaa mukaillen UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Jarkko Martikainen jakavat Hurstin Avun kautta lippuja Kallion kirkon konserttiin, joka pidetään keskiviikkona 18.12.

– Haluamme tarjota musiikin lohtua ja tilaisuuden hiljentyä joulun viettoon myös niille, joilla ei yleensä ole varaa konserttikäynteihin tai välttämättä edes joulun viettoon. Siksi jaamme vähävaraisille helsinkiläisille sata konserttilippua yhteistyössä Hurstin Avun kanssa, kertoo UMO Helsingin toiminnanjohtaja Eeva Pirkkala.

Hurstin Avun toiminnanjohtaja Sini Hursti (kuvassa) on iloinen UMO Helsingin kädenojennuksesta, ja uskoo konserttilipuille olevan ottajia.

Jarkko Martikainen on tehnyt jo 90-luvulta lähtien joululauluja, joissa kerrotaan myös joulun synkistä ja ikävistä puolista. Joulukonserttien ohjelmistoon ovatkin valikoituneet Martikaisen säveltämät ja sanoittamat joululaulut Jollen pääse jouluksi kotiinJoulu on juhlista pahin ja YUP-levytys Tämä päivä oli huono päivä. Lisäksi kuullaan Martikaisen kappaleet Pitkä marssi ja Soita isälle, Helena, joiden sanoitukset osuvat kipeästi mm. yksinäisyyden ja asunnottomuuden kokemukseen.
– Joulun keskiössä voisi olla enemmän ihmisyyttä ja toisten huomioon ottamista, Martikainen toivoo.

Martikaisen sävellyksistä on tehty uudet, muhkeat big band -sovitukset UMO Helsingin 16-henkiselle orkesterille. Martikaisen musiikin lisäksi konserteissa kuullaan jouluklassikoita ja solisin omia joulun suosikkeja, kuten On hanget korkea nietoksetJouluyö juhlayö ja En etsi valtaa, loistoa. Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsinkosketeltavan vahvan tunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Kirkkokiertueen kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen.

KONSERTIT:
Ti 10.12.2019 klo 18 Helsinki, Temppeliaukion kirkko
Ke 11.12.2019 klo 18 Espoon tuomiokirkko
Ke 18.12.2019 klo 18 Helsinki, Kallion kirkko
Liput Ticketmasterista 34/30/18 €.

Tarkemmat tiedot konserteista