Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMO Helsinki tuo Suomeen upeita laulajia uudessa Great Voices -konserttisarjassaan

UMO Helsinki Jazz Orchestra aloittaa Great Voices -konserttisarjan, jonka kuratoi ja johtaa orkesterin uusi pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka. Konserttisarjassa tuodaan UMO Helsingin solisteiksi nimekkäitä ja nousevia laulusolisteja eri puolilta maailmaa. 

Sarja käynnistyy 27. maaliskuuta, jolloin ensivierailunsa Suomeen tekee yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses. Sarjan toinen konsertti kuullaan 23. huhtikuuta, kun UMO Helsinki Jazz Orchestran edessä nähdään brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé. Great Voices -sarja jatkuu myös tulevina vuosina kahdella konsertilla per kausi.  

UMO Helsinki Jazz Orchestra presents: Great Voices #1 
China Moses (US) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra 
Pe 27.3.2020 klo 19:00 Savoy-teatteri, Helsinki 
Lisätiedot

UMO Helsinki Jazz Orchestra presents: Great Voices #2 Ola Onabulé (UK/NGR) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra 
To 23.4.2020 klo 19:00 Savoy-teatteri, Helsinki
Lisätiedot

Liput yhteen konserttiin 47/37/15/67 € 
Yhteislippu molempiin konsertteihin 79/63/26/114 € 
Lippukauppaan

– Jazzmusiikki ja erityisesti instrumentaalijazz voi olla yleisölle vaikeasti lähestyttävää. Mutta kun mukaan lisätään tarinankerrontaa – siis sanoitukset ja hyvä tulkitsija –  muuttuu tilanne kertaheitolla. Mielestäni laulaja, joka osaa kertoa hyvän tarinan, on valtava voimavara nykyaikaiselle jazzorkesterille ja rakentaa yhteyttä orkesterin ja yleisön välille, Ed Partyka taustoittaa. 

– Minulla on ollut ilo säveltää ja sovittaa musiikkia useille erinomaisille vokalisteille ja isoille jazzorkestereille. Nämä yhteistyöt muodostavat kivijalan Great Voices -konserttisarjalle, jota kuratoin ensimmäisen pääkapellimestarikauteni aikana UMO Helsinki Jazz Orchestrassa. Tulevina kausina esittelemme suomalaisyleisölle nousevia tähtiä ja teemme rohkeita avauksia mm. tuomalla hepreankielistä kansanmusiikkia Israelista, Partyka vinkkaa.

Jazzlaulaja-lauluntekijä ja valovoimainen esiintyjä China Moses (US) on valloittanut loppuunmyydyt konserttisalit ympäri maailman. Hän kertoo tarinoita omalla, epäsovinnaisella ja rajoja vailla olevalla tyylillään. The Jazz Heart of Soul -otsikkoa kantava ohjelmisto on koottu vokaalijazzin unohtumattomista ja unohdetuistakin helmistä, jotka sovitetaan tätä iltaa varten. China Moses vie vokaalijazzin uudelle aikakaudelle ja luo omat standardinsa! chinamoses.com

Soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé (UK/NGR) on sielukas tulkitsija ja tarinankertoja. Miehen värikäs live-esiintyminen ja laaja repertuaari korkeista huhuiluista kurkkuäänisiin tehosteisiin on koukuttava kombo. Onabulén musiikissa tartutaan usein päivänpolttaviin aiheisiin, mutta sijansa saavat myös miehen afrikkalaiset juuret ja filosofiset kysymykset. Tässä konsertissa keskitytään miehen tuoreen Point Less -levyn upouusiin big band -sovituksiin. Luvassa on takuuvarmaa 60-70-luvulta ammentavaa tämän päivän souljazzia afrikkalaisin elementein. Tällä miehellä on ääni ­– ja sanottavaa! ola-onabule.co.uk

Lipunmyynti Savoy-teatterin konsertteihin käynnistyy Lippupisteessä 31.10. Myynnissä on myös yhteislippu, jolla pääsee molempiin kevätkauden 2020 konsertteihin hieman edullisemmin. Syyskauden 2020 ja kevätkauden 2021 konserttien osalta solistivieraiden julkaisu tapahtuu ensi keväänä.