Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun finalistit valittu

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun esikarsinta on suoritettu ja tuomaristo on valinnut kilpailuun saapuneista ennätyksellisestä 31 teoksesta 10 kappaletta ensi viikon tiistaina 28.5. Savoy-teatterissa järjestettävään finaaliin. UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa finaalissa kappaleet kapellimestari Antti Rissasen johdolla. Kilpailun tuomariston jäseninä toimivat Eero Koivistoinen, Vellu Halkosalmi ja Antti Rissanen

Teokset kilpailivat alkukarsintavaiheessa anonyymisti. Finaalissa ovat mukana kappale ja säveltäjä (aakkosjärjestyksessä): 

Ancient Dance – Manuel Dunkel
Dark of Light – Mikko Pellinen
El mal de Montano – Alex Cassanyes (Espanja)
Fried Pickles – Wayne Coniglio (USA)
Helsinki Rules – John Mills (USA) 
New Day Suite: II. Daytime – Daniel Hofecker (Unkari / Itävalta) 
No Mercy! – Teemu Halmkrona 
This Is Where It Begins – Ian Y. Chung (USA) 
Trehytte – Antti Lähdesmäki
Venteto – Tobias Hoffmann (Itävalta) 

Finaalikonserttiin ti 28.5. klo 12-14 on vapaa pääsy, lippu tulee varata ennakkoon Lippupisteestä tai Savoy-teatterista. 

Esko Linnavalli -sävellyskilpailun järjestävät Suomen Big Band -yhdistys ja UMO Helsinki Jazz Orchestra. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2005 lähtien joka toinen vuosi. Yle radioi finaalikonsertin ja se kuullaan Yle Radio 1 -kanavalla myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.  

Avoimen sävellyskilpailun tarkoituksena on nostaa esille uuden suomalaisen big band -musiikin tekijöitä sekä tukea uuden musiikin säveltämistä ja esittämistä. Kilpailu tekee kunniaa UMO Helsinki Jazz Orchestran perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille, jonka kausi orkesterin taiteellisena johtajana kesti vuodesta 1975 vuoteen 1991. Linnavallin ansiosta UMOsta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkikentällä. 

Kuva: Janne Tarmio / SBBY