Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

UMO Helsinki Jazz Orchestran 1. pasunistiksi Kasperi Sarikoski

UMO Helsinki Jazz Orchestran pasuunan äänenjohtajaksi on valittu Kasperi Sarikoski (s. 1988). 

Kasperi Sarikoski esiintyi UMO Helsingin kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2004 ollessaan vasta 16-vuotias. Hän on vieraillut säännöllisesti orkesterin riveissä siitä lähtien.

Sarikoski aloittaa työnsä elokuun alussa. Tammikuussa 2020 hänet nostetaan esille kauden avauskonsertissa, jossa kuullaan Kari Heinilän UMO Helsinki Jazz Orchestralle ja Sarikoskelle säveltämä tilausteos. 

Kasperi Sarikoski aloitti musiikkiopintonsa Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa vuonna 1997. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen jälkeen hän päätyi akatemian jazz-osastolle ja valmistui maisteriksi vuonna 2013. Opintoihin sisältyi myös vaihto-opiskelujakso Pariisin konservatoriossa. Viimeiset kaksi vuotta Sarikoski on tehnyt jatko-opintoja maineikkaassa Juilliard Schoolissa New Yorkissa ja samalla saanut jalansijaa sikäläisellä jazzkentällä soittamalla mm. Jazz at Lincoln Center Orchestran ja Wynton Marsalisin kanssa. 

Kotimaisista artisteista hän on työskennellyt mm. Teppo Mäkysen, Jukka Perkon ja Henrik Otto Donnerin kanssa. Hän johtaa omaa yhtyettään Kasperi Sarikoski & Nuancea ja tekee myös sävellystyötä. 

– Olen otettu valinnasta ja innoissani siitä, että saan olla osa näin maineikasta ja merkittävää orkesteria. On jännittävää olla mukana viemässä orkesteria eteenpäin uuden pääkapellimestarin Ed Partykan johtamana, Sarikoski kommentoi. 

– Kasperi Sarikoski on lahjakas muusikko, ja orkesteri saa hänestä erinomaisen pasuunan äänenjohtajan. Kahdeksanhenkinen raati valitsi hänet yksimielisesti kovatasoisesta, kansainvälisestä hakijajoukosta koesoittojen ja haastattelujen jälkeen. Odotan innolla yhteistyötä Sarikosken kanssa, kommentoi UMO Helsingin tuleva taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka. 

– Kasperi on varsinainen löytö! Hänellä on täydellinen ykköspasunistin soundi. En malta odottaa, että kuulen tätä kukkaan puhjennutta lahjakkuutta UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä, kehuu koesoittoraadin kansainvälisenä asiantuntijajäsenenä toiminut brittiläinen pasunisti ja säveltäjä Carol Jarvis.

Kasperi Sarikosken kuvan otti UMO Helsingin trumpetin äänenjohtaja Teemu Mattsson.