Suomen Säveltäjät vetoaa UMOn rahoituksen ja nimen säilymisen puolesta

28.10.2018

Suomen Säveltäjät ry pitää tärkeänä, että Helsingin kaupunki takaa UMOn toiminnan ympärivuotiset edellytykset. Vain näin UMO pystyy toteuttamaan jo vuosikymmeniä kasvatettua korkeatasoista ja monialaista tehtäväänsä alansa huippuorkesterina. UMO on myös ainoa jazzmuusikoita täysipäiväisesti ja virkasuhteisina työllistävä taho. Tämän lisäksi UMO tarjoaa työtä lukuisille freelance-muusikoille yli genrerajojen.

Samoin yhdistyksemme pitää välttämättömänä, että UMO pystyisi säilyttämään nimensä alkuperäisessä, vuosikymmenien aikana vakiintuneessa muodossaan. Paitsi että nimi on vahva ja vakiintunut brändi, se sisältää myös syvällisen merkityksen: UMO on koko historiansa ajan ollut uuden musiikin rajojen ylittäjä.

Suomen Säveltäjät ry on vuonna 1945 perustettu taidemusiikin säveltäjien yhdistys, jonka jäseninä ovat olleet kaikki merkittävät suomalaiset säveltäjät kunniajäsen Jean Sibeliuksesta kaikkiin tämän päivän valovoimaisimpiin ja kansainvälisesti tunnetuimpiin säveltäjiimme.

UMO on aina tarttunut innokkaasti ja onnistuen uuden taidemusiikin haasteisiin. Orkesteri on vuosikymmenien saatossa tehnyt yhteistyötä kymmenien yhdistyksemme jäsenten kanssa aina Paavo Heinisestä (s. 1938) Outi Tarkiaiseen (s. 1985). Laadukkaan ja korkeatasoisen yhteistyön tuloksena mm. Jukka Tiensuun UMOlle kirjoittama teos Umori on saanut Teosto-palkinnon.

UMO on kansainvälisesti ansioitunut, ennakkoluuloton ja häikäisevän monipuolinen orkesteri. Ydinalueensa jazzin lisäksi UMO ei arkaile heittäytyä populaarimusiikin ja jo mainitun nykytaidemusiikin haasteisiin. Suomen Säveltäjät ry toivookin, että Helsingin kaupunki takaa orkesterin korkeatasoisen taiteellisen työskentelyn jatkumisen ja vakiintuneen nimen käytön myös tulevaisuudessa.”

Suomen Säveltäjät ry
28.10.2018

 

Lue myös:

* Jazzmuusikot ry:n vetoomus UMOn puolesta
* Suomen big band -yhdistys: UMOn rahoitus on turvattava
* Avanti! ry:n kannanotto
* Muusikkojen liiton liittovaltuuston lausunto: UMOn tulevaisuus turvattava

* Kotimaisten ja ulkomaisten muusikkojen musiikin parissa työskentelevien lausuntoja 
* Suomen Sinfoniaorkesterit ry: UMOn työrauha ja taiteellinen huipputaso turvattava 
* UMOn muusikoiden kannanotto Helsingin kaupungin konsernijaoston päätösesitykseen 


Uutisia:
9.4.2019 Vuosi 2018 oli muutosten vuosi Lue lisää ->
18.3.2019 UMO on nyt UMO Helsinki Jazz Orchestra Lue lisää ->
15.2.2019 S-Etukortilla edullisemmin UMOn konsertteihin Lue lisää ->